Offensiv OL-debutant

STADIG BEDRE: OL i Rio blir Ingeborg Løvnes’ tredje store mesterskap som senior. Mye har skjedd siden debuten i 2014, EM i Zürich (bildet). Det langsiktige målet er OL i 2020. BEGGE Foto: NTB scanpix

STADIG BEDRE: OL i Rio blir Ingeborg Løvnes’ tredje store mesterskap som senior. Mye har skjedd siden debuten i 2014, EM i Zürich (bildet). Det langsiktige målet er OL i 2020. BEGGE Foto: NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ingeborg Løvnes har alt å vinne og er offensiv foran sin olympiske debut lørdag. Forberedelsene har gått etter planen.

DEL

– Jeg har det fint i Rio. Akklimatiseringen har vært helt uproblematisk, og treningen inn mot lekene har gått etter planen, skriver Ingeborg Løvnes i en sms til Romerikes Blad.

Når hun går til start i forsøket på 3000 meter hinder på Estádio Olímpico Joäo Havelange lørdag ettermiddag (norsk tid), har hun 10 dager bak seg i verdensbyen.

Omstillingen til brasiliansk tid og klima har gått greit. Det er en prosess hun ikke er ukjent med. De to siste årene har hun studert i Oklahoma, USA.

Morgenfugl

– Der har jeg trent og konkurrert i opptil 30 graders varme og 90 prosent luftfuktighet, enda tøffere forhold enn de jeg møter i Rio, sa fetsokningen før avreisen til Sør-Amerika.

TRIVES: Ingeborg Løvnes har funnet seg godt til rett i OL-byen.

TRIVES: Ingeborg Løvnes har funnet seg godt til rett i OL-byen.

Av samme grunn har hun ofte trent grytidlig om morgenen i USA. Det har gjort henne til en morgenfugl, slik at hun er bedre forberedt enn mange andre til å konkurrere tidlig på dagen. Det kommer godt med når hinder-forsøket går klokka 10.05 lokal tid lørdag.

– Jeg er forberedt på et tøft løp, men har tro på at jeg kan løpe bedre enn pers’en min dersom det blir satt grei fart fra start, skriver Ingeborg videre.

Bestenoteringen hennes er 9.43,97, satt i Finland i juni.

– Det er ikke noe som tilsier at hun er i dårligere form nå, sier hennes gode medhjelper Jack Waitz, som har fulgt henne tett på veien til hennes livs største oppgave som friidrettsutøver.

– OL en bonus

– Og motivasjon skorter det i hvert fall ikke på. For Ingeborg er OL-start en bonus. Hun tar dette som et stoppested på veien mot det store langsiktige målet, lekene i 2020. En finaleplass er ikke å forvente, men man skal aldri si aldri. Hun har en god avslutning, som kan være et godt våpen hvis det blir et heat med lav fart, tilføyer han.

– Plasseringsmessig er det vanskelig å si hva jeg kan få til, men i mesterskapsløp kan alt skje, lyder Løvnes’ egen offensive og optimistiske forhåndsvurdering.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags