Sølv til Bjørgen – Weng på 9. plass

NEST BEST: Marit Bjørgen gikk inn til OL-sølv på 15-kilometeren med skibytte lørdag.

NEST BEST: Marit Bjørgen gikk inn til OL-sølv på 15-kilometeren med skibytte lørdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marit Bjørgen tok sølvet i skiathlon i OL. Hun klarte ikke å nekte den svenske favoritten Charlotte Kalla seieren i mesterskapets første medaljeøvelse. Heidi Weng fra Enebakk endte på 9. plass.

DEL

Kalla gjorde det avgjørende støtet tidlig på sisterunden. Hun rykket fra rivalene i bakken og så seg aldri tilbake. Bjørgen kjempet hardt, men måtte gi tapt og ble slått med 7,8 sekunder.

Sølvet er Bjørgens ellevte OL-medalje. Trønderen har fortsatt muligheten til å tangere Ole Einar Bjørndalen som tidenes vinterolympier. Bjørgen har seks gull mot skiskytterveteranens åtte. Sistnevnte har totalt 13 OL-medaljer.

Kalla var storfavoritt

Kalla var utpekt som storfavoritt før rennet. Svensken har i likhet med Bjørgen finpusset formen til OL ved å trene i høyden. Begge to sto over Tour de Ski og har kun gått én verdenscupkonkurranse så langt i 2018.

På klassiskdelen gikk Kalla offensivt ut. Hun la seg i tetposisjon og holdt trykket oppe, mens Bjørgen lå litt bakpå under førsterunden. Tidlig på den neste runden hadde derimot Bjørgen tettet luken.

Det var tydelig at de norske løperne hadde gode ski. Mellom fem og seks kilometer gled Bjørgen i hockeystilling fra og fikk mange meter til Kalla. Like etter var hun hentet inn igjen, men det viste at gliden var bra.

Bjørgen var først inne på stadion til skibytte etter 7,5 kilometer, men det var Heidi Weng som var raskest med å gå over til skøyteski.

Dette var uansett Kallas store dag. Ingen klarte å henge med da svensken rykket tidlig på sisterunden. Det var hennes første individuelle OL-gull siden hun vant 10-kilometeren i fri teknikk under 2010-lekene i Vancouver. Totalt har hun nå tre olympiske gull å vise til.

Lørdagens bronsemedalje gikk til finske Krista Pärmäkoski. Hun ble slått med 10,1 sekunder.

9. og 15. plass til Romerike

Heidi Weng fra Ytre Enebakk var i mål på niendeplass.

– Jeg følte at kroppen var bra, men det gikk rett og slett ikke fort nok, sa hun til TV Norge etter løpet.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer elleve, mens OL-debutant Ragnhild Haga fra Nannestad endte på 15.-plass.

– Litt kjedelig, jeg hadde håpet på en bedre debut, sa Haga til TV Norge etter rennet.

Langrennsjentene skal ut i OL-løypene igjen tirsdag. Da står sprint i klassisk stil på programmet. Der stiller Maiken Caspersen Falla til start som tittelforsvarer.

(NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken