Gå til sidens hovedinnhold

Monsteretappe av Krüger sikret norsk stafettgull

Artikkelen er over 3 år gammel

Simen Hegstad Krüger reddet lagkameratene og sørget for at Johannes Høsflot Klæbo kunne rykke inn til norsk stafettgull i OL i Pyeongchang.

NTB

Simen Hegstad Krüger reddet lagkameratene og sørget for at Johannes Høsflot Klæbo kunne rykke inn til norsk stafettgull i OL i Pyeongchang.

Krüger la inn en sterk søknad til å bli OL-konge da han innkasserte sitt andre OL-gull i debutmesterskapet. 24-åringen har også ett sølv.

Søndag måtte Krüger jage OAR etter at Didrik Tønseth og Martin Johnsrud Sundby ikke fikk ut maks på sine to klassisketapper. Norge var et halvminutt bak da Sundby sendte ut Krüger.

Lyn-løperen gikk imidlertid drastisk til verks og hadde snudd situasjonen til at Norge ledet med Frankrike i rygg og 16 sekunder ned til de russiske løperne før Johannes Høsflot Klæbos ankeretappe.

Les også

Hva med å bruke hjernen?

Sprintvinneren fra tidligere i mesterskapet lot konkurrentene gjøre grovarbeidet og ventet til den siste kilometeren før han sikret seieren.

Det er første gang siden 2002 at Norge vinner en herrestafett. Det er også første gang Norge vinner både dame- og herrestafetten i samme OL.

OAR og Denis Spitsov ble sølvmedaljører, mens Frankrike tok bronsen.

OL-debutant

Etter Astrid Uhrenholdt Jacobsens smell på kvinnestafetten var det mange som hevet øyenbrynet da herrelandslaget valgte samme taktikk med å la Didrik Tønseth OL-debutere i Sør-Korea på stafetten.

Tønseth hang med i ni av ti kilometer, men så sa det stopp i møtet med klassiskspesialist Aleksej Poltoranin. Han måtte også gi meter og sekunder til Andrej Larkov. Det skilte 18 sekunder ved veksling til teten.

– Det ble stygt på slutten dessverre. Jeg prøvde å gå fremst og få gå min egen takt og frekvens. Jeg følte at jeg hadde kontroll, men så dro Poltoranin til og da var det stopp for min del, sa Tønseth til NTB.

Sundby fikk det tungt

Formløper Hans Christer Holund ble vraket.

– Det blir ekstra trøkk på én. Jeg har fått trent bra og forberedt meg ok, sa Tønseth om presset som ventet.

Heller ikke Martin Johnsrud Sundby hadde en maksdag på andreetappe. Alexander Bolsjunov smalt til alene i tet og puttet sekunder i den norske sekken, men Sundby reddet seg inn mot slutten og sendte Krüger 32 sekunder igjen.

Heldigvis for det norske laget er Krüger i kjempeform. 24-åringen herjet på sin skøyteetappe og ga seg ikke før han var i ledelsen.

– Jeg måtte bare kjøre på. Så jeg måtte bare prøve å gå mitt eget løp, også så jeg at han var litt kantete i stilen. Da var det bare å prøve og gå smart og forhåpentligvis sette noen sekunder på ham, og det klarte jeg.

Klæbo fikk en billig reise på sin sisteetappe, og lot ikke sjansen til å vinne en avslutning gå fra seg.

Les også

Vinnerskallen ble vekket av pappa Lars

 

Kommentarer til denne saken