Gå til sidens hovedinnhold

Sølv til Kristoffersen

Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Kristoffersen med OL-sølv i storslalåm etter forrykende finaleomgang

Henrik Kristoffersen fra Rælingen feilet i første omgang, men en forrykende finaleomgang sørget for OL-sølv i storslalåm. Ingen kunne gjøre noe med suverene Marcel Hirscher.

Norges største medaljehåp før rennet, Henrik Kristoffersen, slet i første omgang og var på etterskudd fra en tiendeplass, 1,31 sekunder bak Hirscher. I andre omgang kjørte han imidlertid forrykende og løper etter løper feilet med å ta tiden hans.

Til slutt var det bare rivalen Hirscher som kunne gjøre noe med tiden hans og østerrikeren sviktet ikke. Kristoffersen ble sølvvinner.

– Jeg var skuffet etter første omgang og tenkte at det var umulig å gjøre noe med. Jeg gjør det nervepirrende, men jeg viser litt hva jeg kan i andre omgang, sa Kristoffersen til Eurosport.

– Det er så små marginer i denne idretten, men jeg satt igjen med medalje, la han til.

Verdenscuplederen Hirscher vant med 1,27 ned til Kristoffersen. Nummer to etter første omgang, Alexis Pinturault fra Frankrike, tok bronsen, fire hundredeler bak Kristoffersen.

Les også

Vinnerskallen ble vekket av pappa Lars

 

Satt ikke

Kristoffersen skjønner ikke hvorfor han ikke fikk det til i første omgang.

– For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hvorfor det ikke gikk fortere. Jeg føler egentlig at jeg kjørte ganske bra, sa Kristoffersen til NTB.

– Jeg føler at jeg prøver, men gjør det litt sånn halvveis, tilføyde han.

– Ble du overrasket når du kikker opp på tavla og ser at du er så langt bak?

– Lite grann. Følelsen var egentlig ganske OK, sa Rælingen-gutten.

Nestvold-Haugen imponerte

Etter at Henrik Kristoffersen havnet på etterskudd i medaljekampen i første omgang leverte Leif Kristian Nestvold-Haugen solid innsats i første omgang. Han kjørte inn 66 hundredeler bak storfavoritt Hirscher og tre hundredeler bak Pinturault.

– Det gikk vilt for seg, men samtidig også fort. Målet var å angripe fra første port, sa Nestvold-Haugen.

Les også

Måker flate tak for harde livet: – Vi er ikke vant til slike snømengder

 

Nestvold-Haugen klarte ikke følge opp drømmeomgangen, og ble til slutt nummer åtte, 2,19 bak gullvinneren.

For Alexander Aamodt Kilde gikk det helt galt i første omgang. Tidlig i traseen traff han en port med foten og fikk en flenge i dressen før han kjørte ut.

Den siste nordmannen som satte utfor bakken i første omgang var Kjetil Jansrud. Han kjørte ut omtrent i samme område som Kilde.

Les også

Folk strømmer til skibakkene: – Det er helt fantastiske tall

Kommentarer til denne saken