Gå til sidens hovedinnhold

Christiansen: – Rett og slett utrolig tungt

Artikkelen er over 4 år gammel

Rio de Janeiro: Rio-eventyret ble en berg-og-dalbane-opplevelse for Henrik Christiansen. Lørdag avsluttet han den olympiske debuten med en blytung finaleopplevelse.

Romerikingen realiserte en stor drøm bare ved å kvalifisere seg for finale på favorittdistansen 1500 meter. Samtidig ønsket den ambisiøse 19-åringen seg mer. Målet var norsk rekord og å avslutte Rio-OL med et toppløp. Det var han et stykke unna å klare.

Christiansen ble ikke overraskende et nummer for liten mot de heteste medaljekandidatene og ble klokket inn som åttendemann på tiden 15.02,66. Det var godt bak hans egen personlige og norske rekord på 14.53,77, og også drøyt sju sekunder langsommere enn tiden han svømte på i forsøket.

– Det føles bra i starten, men deretter var det rett og slett bare utrolig tungt. Jeg hadde ikke noen megagod følelse, selv om jeg er i utrolig god form. Jeg har ikke den «feelingen» jeg har i de løpene der alt virkelig stemmer, fastslo 19-åringen overfor NTB.

Tokyo neste

Skuffelsen var ikke vanskelig å lese da ambisiøse Christiansen kom til pressesonen, og unggutten var selvkritisk i evalueringen av eget løp.

– Jeg tenkte på forhånd at jeg skulle gjøre mitt eget løp og jobbe med de tekniske oppgavene. Jeg fikk litt feedback etter forsøket og visste hva jeg skulle jobbe med til finalen, men jeg kan ikke si meg fornøyd med måten jeg løste det på, sa han – og tilføyde:

– Det verste jeg vet er å svømme sakte, og det er kjipt å gjøre det i en OL-finale.

– Klarer du å glede deg over å ha svømt en OL-finale?

– Jeg gjør nok det. Bare gi meg litt tid til å surmule, så skal det gå bra, smilte han.

På spørsmål fra NTB om hva han har lært i Rio som blir nyttig Tokyo om fire år, svarte 19-åringen:

– Jeg har jo vært med i ungdoms-OL, så jeg har noe erfaring fra før, men det er bare hele greia. OL er større enn alt annet.

Berg-og-dalbane

Christiansens Rio-eventyr så lenge ut til å ende i en gedigen nedtur. Lekene ble innledet med 17.-plass på 400 meter fri og 40.-plass på den halve distansen. Verst av alt var det at Christiansen ikke hadde noen forklaring på hvorfor kroppen ikke lystret som han ønsket.

Det hadde han heller ikke etter lørdagens finale.

– Det er rett og slett vanskelig å si, sa 19-åringen.

Oppturen kom i kvalifiseringen på 1500 meter. Der ble fortvilelse og rådvillhet snudd til pur glede for en liten stund. Christiansen knep den åttende og siste finaleplassen med sju tidelers margin. Etter nervøse sekunder med venting i pressesonen i den olympiske svømmehallen, kunne han slippe jubelen løs.

Der og da var på sett og vis romerikingens OL-debut reddet. (©NTB)

 

Kommentarer til denne saken