Gå til sidens hovedinnhold

Legger presset på Hirscher: – Det er en skuffelse hvis han ikke tar to gull til

Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Kristoffersen (23) sier han har alt å vinne i duellen mot østerrikske Marcel Hirscher. – Det er en skuffelse hvis han ikke tar to gull til, sier OL-håpet.

Fredag møtte Rælingen-gutten pressen for første gang i OL-byen. Søndag innleder han sitt OL med storslalåm i det olympiske alpinanlegget i Pyeongchang.

Ikke overraskende måtte 23-åringen svare på mange spørsmål om duellen mot erkerival Marcel Hirscher to dager før det braker løs. Den østerrikske stjernealpinisten har allerede innledet vinterlekene i Sør-Korea med seier i kombinasjonen og er favoritt til å plusse på til både to og tre gull før OL-ilden slukkes.

Selv hevder Norges fremste håp i slalåm og storslalåm at han bruker minst mulig energi på Hirscher-duellen.

– Jeg tenker ikke så mye på den. Det er han som har presset på seg, smiler Kristoffersen til NTB.

To-tre OL til

Han skyver gladelig forventningspresset tungt over på rivalens skuldrer.

– Jeg har i hvert fall to OL til foran meg, kanskje tre, mens han kjører sitt siste. Det blir en skuffelse dersom han ikke tar to gull til. Selv tar jeg det med knusende ro, sier 23-åringen.

– Ser du på deg selv som en utfordrer i duellen mot Hirscher?

– Jeg vet ikke om jeg ser på det som en utfordrerposisjon. Jeg prøver egentlig bare å tenke på meg selv og kjøre godt på ski. Til sjuende og sist er det bare et skirenn. Det er ikke verdens undergang, smiler Kristoffersen.

Så langt denne sesongen har han slått Hirscher bare to ganger i verdenscupen, i slalåmrennet i Kitzbühel og i parallellstorslalåmrennet i Alta Badia.

At den ferske seieren fra Kitzbühel betyr litt ekstra med hensyn til troen på at han kan knekke østerrikeren også i OL, avviser det norske medaljehåpet.

– Jeg har slått ham så mange ganger tidligere, så det spiller ikke så stor rolle. Ingen er uslåelige uansett, sier Kristoffersen.

 

Alt kan skje

Bronsevinneren i slalåm fra Sotsji-OL for fire år siden er samtidig forberedt på at OL-opplevelsen i Sør-Korea kan ende både i medaljeglede og skuffelse.

– Dette kan gå alle veier. Det kan bli gull, det kan bli fjerdeplass, jeg kan kjøre ut eller få medalje. Det er mye som kan skje, sier 23-åringen, og legger til med et smil:

– Jeg kan ikke ramle og deretter ha 29 kilometer på meg til å rette det opp igjen.

Simen Hegstad Krüger gjorde nettopp det siste da han ble olympisk mester i skiathlon tidligere i OL.

Søndag går Kristoffersen løs på karrierens andre vinterleker. Romerikingen må finne seg i være klar medaljekandidat foran storslalåmrennet. (NTB)

Kommentarer til denne saken