Strømmen tok tre nye poeng

Scoret to: Sindre Mauritz-Hansen scoret to mål i bortekampen mot Nest-Sotra søndag kveld. Arkivfoto: Pernille Nielsen

Scoret to: Sindre Mauritz-Hansen scoret to mål i bortekampen mot Nest-Sotra søndag kveld. Arkivfoto: Pernille Nielsen

(Nest-Sotra–Strømmen 0-2). To scoringer av Sindre Mauritz-Hansen sikret Strømmen tre viktige poeng i nedrykksstriden.

DEL

Strømmen gikk offensivt til verks mot Nest-Sotra, og Emil Sildnes forsøkte seg på et skudd allerede etter ett minutt. Også Ebiye Moses fikk testet skuddfoten i åpningsminuttene – uten at noen av dem klarte å skape de virkelig store farlighetene.

Like etterpå var det Sindre Mauritz-Hansen som fyrte av, men det harde skuddet snek seg like utenfor stolpen.

Vertene fra Sotra hadde nesten ikke vært innom Strømmens banehalvdel det første kvarteret, men kom mer med i oppgjøret etter hvert.

Snaue 30 minutter ut i omgangen kom Nest-Sotras første, ordentlige mulighet, men Kristian Jahr og resten av forsvarsrekken hadde god kontroll og fikk ryddet unna.

God 1. omgang

Drøye ti minutter før pause kom Nest-Sotra på en overgang, og ballen havnet i nettet etter et praktangrep. Strømmen slapp imidlertid unna med skrekken da scoringen ble annullert for offside.

Kun minutter senere var det Strømmen sin tur til å komme på en overgang. Anders Dieserud fikk fatt i ballen, dro den med seg opp til dødlinja og fikk slått hardt inn i boksen. Ballen nådde til slutt Mauritz-Hansen som banket ballen i mål på nydelig vis.

På veien til mål traff ballen riktignok en Strømmen-hånd, men det fikk ikke dommer Mads Følstad Skarsem med seg. Dermed kunne Strømmen gå til pause med en ikke altfor ufortjent 1-0-ledelse etter en tøff og forholdsvis jevn omgang.

Straffescoring

I den andre omgangen var det vertene fra Sotra som fosset i angrep. Strømlingene var heldige som kom seg gjennom de første minuttene uten å få baklengs.

Likevel var det de som skulle få den neste scoringen. Drøye ti minutter ut i omgangen ble hjemmelagets Daniel Arrocha avblåst for trøyeholding inne i feltet, og dommer valgte å tildele Strømmen straffespark.

Den satte Mauritz-Hansen sikkert helt nede i hjørnet. Dermed er spissen oppe i tolv scoringer i årets sesong.

Etter scoringen våknet også Strømmen til live igjen. Kveldens mann, Mauritz-Hansen kom igjen til en meget god avslutning etter et praktangrep av gråtrøyene med drøye tjue minutter igjen å spille. Kun en god redning av Nest sin målvakt, Egil Selvik, hindret 23-åringen fra å sette dagens tredje.

Grønntrøyene fra Sotra presset på i sluttminuttene, men de maktet ikke å skape noen store farligheter. Strømmen kunne dermed slippe jubelen løs for en meget sterk borteseier, og håpet om å holde seg i divisjonen lever.

Kampfakta

Nest-Sotra - Strømmen 0-2 (0-1)

1. divisjon fotball. Ågotnes gress. Dommer: Mads Følstad Skarsem, Steinkjer FK. Gult kort: Sondre Liseth, Morten Bjørlo og Daniel Arrocha, Nest-Sotra. Alexander Ruud Tveter, Strømmen. Tilskuere: 197.

Mål: 0-1 Sindre Mauritz-Hansen (38), 0-2 Mauritz-Hansen (str. 57).

Strømmen (4-4-2):

Simon Edmund Thomas 6

Victor Grodås 5

Kristian Jahr 6

Sverre Bjørkkjær 5

Pål Steffen Andresen 5

Anders Dieserud 6

Øystein Vestvatn 5

Emil Sildnes 6

(Ulrich Ness i 1 min. + tillegg)

Ebiye Moses 5

(Petter Mathias Olsen i 25 min.)

Alexander Ruud Tveter 5

Sindre Mauritz-Hansen 7 BB

(Mustapha Achrifi i 13 min.)

SUM 11 SPILLERE: 61

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags