Hockey-spleis ga over 100.000: – Jeg må si meg fornøyd etter en slik innspurt

GODT BIDRAG: Aksjonen på spleis.no innbrakte vel 100.000 kroner til nytt vant i Runnirinken.

GODT BIDRAG: Aksjonen på spleis.no innbrakte vel 100.000 kroner til nytt vant i Runnirinken. Foto:

Målet var 200.000 kroner, men Simen Roterud (20) sier seg fornøyd med å ha samlet inn vel halvparten til nytt vant i Runnirinken ishall.

DEL

Et krav fra ishockeyforbundet om nytt vant har gjort en allerede vanskelig økonomisk situasjon enda verre for Nes Ishockeyklubb. Nytt vant vil koste anslagsvis to millioner kroner, og styret frykter at ishallen, som klubben selv eier, kan bli stengt etter denne sesongen.

Mål om 200.000

Simen Roterud (20), Sp-politikeren som er yngste representant i Nes kommunestyre, satte i gang i en innsamlingsaksjon på spleis.no. Målet han satte seg var 200.000 kroner i løpet av en måned.

– Jeg tok initiativet til innsamlingen for å se hvor stor responsen blant innbyggerne i Nes er til å beholde hockeytilbudet i bygda. Den viser seg å være ganske stor, sa Roterud til Romerikes Blad noen dager etter at innsamlingen hadde startet.

Les også: Tidligere NHL-proff slår et slag for ishallen

Innsamlingen stagnerte litt etter en god start, men da den passerte målstreken søndag, var resultatet 102.300 kroner fordelt på 269 givere.

– Jeg må si meg fornøyd etter en slik innspurt de siste dagene, sier Simen Roterud nå.

– Helt super!

Leder Laila Johansson i Nes IK er kjempeglad for Roteruds innsamling.

– Spleisen hans var helt super! Den redder ingenting alene, men det var helt fantastisk å se engasjementet og givergleden. 102.300 kroner er jo en bra sum! sier Johansson.

Klubben har i tillegg søkt om støtte fra flere stiftelser, deriblant Zuccarellostiftelsen, som ble etablert i 2016 etter et personlig initiativ fra NHL-spilleren Mats Zuccarello.

– Ser på alle muligheter

Nes IK ønsker helst at Nes kommune skal overta Runnirinken, som er en av svært få privateide ishaller i Norge.

– Vi må se på alle muligheter for å redde ishallen. Om det skjer i form av kommunal overtakelse av hallen eller økonomisk støtte, er for tidlig å si. Vi må finne en løsning både Nes IK og vi kan leve med. Jeg ønsker klubben alt vel, for det er mange som har glede av ishallen, sa ordfører Grete Sjøli nylig til RB.

Administrasjonen vi snart legge fram en sak til politisk behandling. Den kommer først opp i utvalg for teknikk, næring og kultur 3. mars.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags