Idrettsforbundet betalte Dæhlie for å stille på opp «Senkveld»

Hamar  20170107.
Bjørn Dæhlie ankommer Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Hamar 20170107. Bjørn Dæhlie ankommer Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I sofaen hos «Senkveld med Thomas og Harald» i 2013 satt den tidligere skikongen og snakket varmt om Oslos mulige OL-søknad. Det fikk han godt betalt for.

DEL

Det er Adresseavisen og VG som melder dette tirsdag.

Dæhlie var en av frontfigurene til Oslos OL-søknad og skal i all hovedsak ha fått 12.500 for å stille opp på det populære TV-programmet.

– Han var en av dem som sa ja til å stille opp for Oslo2022 og under ungdoms-OL på Lillehammer. Så han har fått litt betaling her og der, for å være den flaggbæreren som han er, sier kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, Niels Røine til Aftenposten.

Han understreker at han tror det er en generell betaling til Bjørn Dæhlie for å være tilgjengelig for dem som ønsket å få OL til Oslo, men på fakturaen fra Dæhlie er jobbeskrivelsen følgende:

«Vederlag ihht avtale. Bjørn Dæhlies deltagelse i Senkveld».

På spørsmål fra VG om Niels Røine og idrettsforbundet ser et problem ved at Dæhlie går på TV og får penger for å snakke positivt om OL uten at seerne er klar over det, svarer kommunikasjonssjefen slik:

– Jeg tror de aller fleste som så det programmet trodde på Bjørn Dæhlie da han sa at han var stor tilhenger av å få OL til Oslo. Så hadde det kanskje vært enda ryddigere om han ikke var betalt. For at fakturaen ikke fremgikk som den gjorde.

Bjørn Dæhlie skriver i en uttalelse til Aftenposten at betalingen ikke var for Senkveld, men for en rekke oppdrag i en periode.

– Jeg har aldri bedt om betalt for arbeid av NIF, men ble oppfordret til å sende faktura enkelte ganger. Fordelt på antall timer blir det nok godt ned på minstelønn, skriver den tidligere skistjernen.

Pengebruken i norsk idrett har vært et hett tema i det siste, og idrettsforbundet møter stadig kritikk fra flere hold. Tirsdag blusset debatten opp igjen etter at norsk presse fikk ytterligere innsyn i bilagene fra årene som ligger bak oss.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags