Overrasket alle med vanvittig hopp – Lindvik vant nyttårshopprennet

Marius Lindvik overrasket alle og vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

DEL

Marius Lindvik (21) fra Frogner leverte et kjempehopp i første omgang, og klarte å holde verdenseliten bak seg i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen.

Nyttårshopprennet er sannsynligvis det mest populære hopprennet i sesongen, og alle de norske hopperne var kvalifisert til rennet. Det var ikke de beste hoppene før det var Marius Lindviks tur.

21-åringen knallet til i første omgang og landet på 143,5 meter. Det var tangering av Simon Ammans bakkerekord satt for ti år siden. Nordmannen var 11,1 poeng foran Daniel Huber etter hoppet sitt.

– Jeg slet litt i går, men kommer på toppen her i dag og tar tak. Det er en deilig følelse. Det gikk på småting fra i går. I finaleomgangen må jeg prøve å gjøre det samme som i første omgang, fortalte Lindvik til NRK etter hoppet sitt.

Landslagstrener Alexander Stöckl var veldig fornøyd etter første omgang.

– Det er helt fantastisk. Vi skal ikke endre på så mye til finaleomgangen, sa Stöckl til NRK.

Thriller-avslutning

I andre omgang hoppet japaneren Ryoyu Kobayashi 141 meter, men den tyske hjemmefavoritten Karl Grieger toppet det med 141,5 meter. Dawid Kubacki som lå på andreplass bak Lindvik, hoppet 139 meter og kom like bak Grieger.

Lindvik hoppet 136 meter og vant dermed rennet. Det holdt akkurat til å slå Grieger, til tross for dårlige forhold da han forlot bommen.

– Et kongehopp igjen, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Ikke helt fornøyd

Tyskeren Karl Geiger hoppet sist av alle i første omgang. Til stor jubel fra publikum så landet 26-åringen på 132 meter, et godt stykke bak Lindvik. Tyskeren var tydeligvis misfornøyd ved at han ristet på hodet.

Hoppet holdt til en tredjepass, 1,5 poeng bak Dawid Kubacki og 7.5 poeng bak norske Marius Lindvik før finaleomgangen.

Verken Sondre Ringen, Robin Pedersen og Anders Haare klarte å kvalifisere seg videre til finaleomgangen, men Johann André Forfang, Robert Johansson og Daniel André Tande klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

I andre omgang leverte de tre nevnte overfor på det jevne. Johansson hoppet 133 meter og Forfang hoppet 135 meter.




Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken