Monica Knudsen slutter etter denne sesongen – Hege Riise tar over som LSK kvinner-trener: Håper på «smertefull» avskjed

TRENERSKIFTE: Monica Knudsen gir seg, men overlater hovedtrenerjobbe til dagens assistenttrener Hege Riise. – Jeg er mer enn klar til å ta dette steget, sier Riise. Foto: Ylva Seiff Berge

TRENERSKIFTE: Monica Knudsen gir seg, men overlater hovedtrenerjobbe til dagens assistenttrener Hege Riise. – Jeg er mer enn klar til å ta dette steget, sier Riise. Foto: Ylva Seiff Berge

Artikkelen er over 1 år gammel

Den sjuende sesongen som hovedtrener i LSK kvinner blir hennes foreløpig siste. Monica Knudsen (41) føler vemod, men er samtidig glad for at assistenten tar over.

DEL

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

Knudsen bestemte seg nylig for å takke ja til en jobb som fotballtrener på Norges Toppidrettsgymnas (NTG). Dermed ble det ikke mer enn praten om en eventuell kontraktsforlengelse.

Knudsen innrømmer at høsten i fjor, hvor det ble klart veldig sent at hun fikk fortsette, kan ha hatt noe med beslutningen å gjøre.

– Jeg ville ikke ha en slik situasjon igjen. Derfor har jeg vært mye mer på for å få klarhet i hvordan 2017 blir. Men da dette tilbudet kom, ble det et naturlig valg å ta, sier 41-åringen.

Usikkerheten rundt spillerstallen er også stor. Flere av de mest sentrale har utgående kontrakter. I tillegg tyder mye på at den budsjettmessige nedtrappingen vil fortsette.

CL-kvartfinale

Om Knudsen får god tid til å forberede seg på den nye tilværelsen, håper hun likevel at det blir ekstra vanskelig å gå ut av døra for siste gang en gang på senhøsten.

For skulle LSK kvinner kvalifisere seg til kvartfinalen i Champions League, får hun ikke vært med når de kampene spilles neste vår.

– He he, da har jeg en avtale om at jeg skal være med videre. Vi skal til den kvartfinalen, så får jeg bare takle å måtte hoppe av, sier 41-åringen.

– Blir det spesielt å være trener på oppsigelse?

– Det tror jeg skal gå helt greit. Og det er heller ikke slik at jeg slutter som fotballtrener. Det blir fortsatt jobbhverdagen min, og neste år skal jeg også ta UEFA PRO-lisenskurset.

Gullfeiring: Monica Knudsen med gullhatt da seriegullet ble sikret mot Stabæk i fjor. Foto: NTB scanpix

Gullfeiring: Monica Knudsen med gullhatt da seriegullet ble sikret mot Stabæk i fjor. Foto: NTB scanpix

Tro på Riise

Mye av grunnen til at hun tror overgangen vil gå greit, er at erstatteren allerede er klar.

Assistent Hege Riise er klar for å lede laget videre de neste to årene. For henne blir det også blandede følelser.

– Jeg hadde jo ønsket å fortsette samarbeidet med Monica, men samtidig er jeg veldig klar for å ta over.

Riise er klar på at hun ikke skal styre et synkende skip.

– Nei, det er selvfølgelig mye som ikke er avklart, både om spillere og økonomi. Men målsettingen skal fortsatt være å vinne titler i Norge og hevde oss internasjonalt.

Både Knudsen og Riise er veldig klare på at de tror det er en fordel at begge ikke forsvinner ut samtidig.

– Det er veldig viktig å beholde kontinuitet. At Hege fortsetter tror jeg også vil ha en veldig positiv innvirkning når det skal signeres spillere, mener Knudsen.

– Jeg tror det er viktig for hele organisasjonen å beholde kontinuiteten i det vi har bygd opp over disse årene.

Selv om hun har vært assistent, også spillende, under både Bent Erik Smaadal og Janne Jansson og nå under Knudsen, er ikke Riise ukjent med å være hovedtrener. Det var hun i LSK kvinner før hun ble klar som assistenttrener for USAs landslag.

– Rollen skremmer meg ikke. Jeg er mer enn klar for å ta dette steget.

Mye usikkert

Klubbledelsen jobber nå med å bygge opp rundt Riise. Daglig leder Kristine Skuland Nilsen sier imidlertid at verken ny assistent, kontraktsforlengelser eller budsjettet er klart.

– Det er mye spennende som skjer på inntektssiden. Det vil også avgjøre hva slags budsjett vi ender opp på til slutt. Det er selvfølgelig trist at Monica ikke blir med videre, men da er vi veldig glade for at Hege er på plass, sier hun.

NB: LSK kvinner fikk i forrige uke et bud fra Bayern München på spissen Isabell Herlovsen. Det ble avslått. Romerikingene har ikke hørt noe mer fra den tyske mesterklubben.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags