Gå til sidens hovedinnhold

Sa nei til Liverpool – igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

ÅRÅSEN: For andre gang på et år ønsket Liverpool å kjøpe Emilie Haavi (23). Igjen sa kantspilleren nei og signerer heller en ny LSK-kontrakt.

På direkte spørsmål bekrefter Haavi at hun var i samtaler med det engelske topplaget, som i likhet med LSK kvinner skal ut i Champions League i oktober.

– Ja, det stemmer. Men jeg synes ikke totalpakken var noe bedre enn den jeg har i LSK, verken sportslig eller økonomisk. Jeg trives veldig godt her og har også tryggheten med å ha familie og venner rundt meg, sier 23-åringen til Romerikes Blad.

Hun er også i dialog med LSK kvinner om en ny avtale. Den opprinnelige utløper etter denne sesongen.

– Signaturen er ikke på papiret ennå, men det går den veien. Hvis jeg skulle reist utenlands måtte det vært til en liga som hadde gitt et stort løft sportslig. Tyskland, Frankrike, Sverige og USA er vel de store nå.

Flere bud?

Sportssjef Simon Mesfin i LSK kvinner bekrefter at klubben sa det var ok at Haavi gikk i samtaler.

– Vi ga Emilie tillatelse til å prate med en klubb som henvendte seg til oss om henne. Den tilbakemeldingen spilleren ga var at hun ønsket å signere en ny avtale med oss i stedet. Den håper jeg kommer på plass i løpet av de nærmeste dagene, sier han.

Mesfin ser på landslagsspilleren som en viktig kontinuitetsbærer.

– Vi ønsker å være det beste utviklingsmiljøet for kvinnefotball i Norge. Det synes jeg bekrefter at vi er nettopp det. Vi er veldig glade for at Emilie ønsker å fortsette hos oss og være med på jakten etter serie- og cupgull, samt avansement i Champions League.

Han opplyser at det til stadighet kommer henvendelser på klubbens spillere.

– Har det kommet bud eller andre konkrete henvendelser på noen av de andre spillerne?

Det har jeg ingen kommentar til.

Toppkamp lørdag

Mesfin og Haavi ser nå fram til toppkampen mot Avaldsnes lørdag. Med poeng mot serietoeren, som nå ligger sju poeng bak, må det en kollaps av dimensjoner til for at gullet skal glippe.

– Vi har tøffe kamper igjen, så det er farlig å si: Men blir det poeng, og i alle fall seier, mot Avaldsnes, bør det være nok hvis vi holder det nivået vi har vært på til nå, mener Haavi.

23-årigen avkrefter imidlertid at hennes Manchester United-sympatier har noe å si for beslutningen som er tatt.

– Nei, nei, jeg er ikke av de hardeste supporterne.

– Men supportersangen "Haavi er for god for Liverpool" hører du vel gjerne litt mer av?

– He, he, absolutt. Den synes jeg de kan synge litt mer nå.

Kommentarer til denne saken