Lover å bygge skøytehall til 80 mill.

  Dette bygget kan dukke opp et sted på Nedre Romerike.

  Artikkelen er over 4 år gammel

  LØRENSKOG: Hugaas Entreprenør anser seg som spesialister på å bygge enkle og billige idrettshaller. Bedriftseier Roar Aarhaug sier de kan sette opp en skøytehall på Nedre Romerike for 80 millioner kroner.

  DEL

  – Da snakker vi om totalpris for en hall på 14 mål med garderober, møterom, og eventuelt 2. etasje med kafeteria der det ikke trengs vesentlig grunnarbeid. Det skal være mye rart i grunnen for å komme opp i 100 millioner, sier Roar Aarhaug.

  En hovedårsak til at de kan bygge billig, sier Aarhaug er at firmaet har alt selv, og ikke kjøper noen tjenester. De har blant annet bygd en stålfabrikk i Litauen, som etter tre år omsetter for over 100 millioner og har 87 ansatte.

  – Vi opplever at mange flere har lommebok til å bygge idrettsanlegg, hvis de gjør det sammen med oss.

  Interessant

  Dette er søt musikk i ørene på medlemmene av skøytealliansen for Nedre Romerike, som forsetter planleggingen med å få satt opp en hall for vår andre nasjonalidrett vinterstid.

  – Vi skal ikke ha noe slott, men en enkel og grei treningshall som kan utvikle idretten vår, sier leder Johs. Grimseth.

  Kommer først hallen vil den også kunne arrangere NM og større nasjonale stevner, der kravene ikke er store. Det er ikke som i fotball, der Norges Fotballforbund krever mediehus og 1.000 sitteplasser i 1. divisjon. Skøytealliansen har nå funnet en aktuell tomt bak MAN-bygget på venstre siden langs riksvei 159 mot Lillestrøm.

  – Vi ser fram til å diskutere romløsninger med Hugaas Entreprenør for både å få nye ideer og legge fram hva vi mener er nødvendig, sier Johs. Grimseth.

  Lokalisering

  Skedsmo, Lørenskog og Rælingen er så langt de aktuelle for et interkommunalt samarbeid om en hall som vil løfte skøyteidretten i regionen som for så seint som 20 år siden produserte løpere i verdenstoppen.

  Problemet kan være å finne en egnet tomt til en pris kommunene kan godta, hvis den må kjøpes privat.

  – Det kan være smart før skøytealliansen å ta en time out og sjekke med kommune om alternative tomter, eventuelt få med flere i prosjektet. Finnes det en kommunal tomt, vil det både bli billiger og gå raskere, sier anleggsansvarlig i Norges Bandyforbund Kjell Nilsen.

  Han var med på møtet for et forbund som er interessert i å bre bandysporten til Romerike. Som en fjerde aktuell kommune er det pekt på Sørum.

  En totalpris på 80 millioner er overkommelig for kommune når anlegget gjøres interkommunalt.  Det utløser økte spillemidler når flere går sammen, samtidig som kommunen på Nedre Romerike er et pressområde, som kan gi ekstra penger.

  – Vi har også en regjering som har lovet økt satsing på idrettsanlegg eter at Oslos OL-drøm ikke blir noe av. Vi mener det må være skøytesportens tid nå, sier Johs. Grimseth.

  Til sammen er det antydet at en interkommunal skøytehall i et pressområde som Nedre Romerike kan gi over 20 millioner kroner i støtte fra spillemidlene.

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags