Utvikler morgendagens helter i sporet

Lek er sentralt når barn fra førskolealder og oppover er aktive på langrenn

Lek er sentralt når barn fra førskolealder og oppover er aktive på langrenn Foto:

Av
DEL

InnsendtTar du kveldstur i skisporene i Lørenskog skal du ikke se bort fra at du ser den rød, hvite og blå skiklubb logoen på en gjeng spreke barn og unge. For aldri har 100-åringen hatt mer interesse for langrenn enn den man opplever nå.


Northug demper ikke engasjementet

– Det er utrolig flott å se at når vi nå går inn i vårt hundrede år som skiklubb neste år, er det virkelig yrende liv når vi samler de laveste alderskullene til skilek på mandager, forteller styreleder Mattis Thørud. I disse dager er vi i gang med planleggingen av vår tradisjonsrike TRIADEN SKISKOLE, og interessen har vært kjempebra så langt, forteller Thørud som er en kjent skikkelse i kommunen. I tett samarbeid med lokalt næringsliv i står han bak velkjente arrangementer slik som Triaden Skiskole, Triaden Skikarusell og den store Madshussprinten i seg selv trekker flere tusen utøvere, trenere og foresatte. 

Barna strømmer til skiskolen og ukentlig skilek

- I de siste årene har vi hatt spesielt fokus på førskolebarn og de yngste barneskoletrinnene, forteller Thørud som kanskje noen kjenner igjen fra turer med Lars Monsen.

– Det at alle våre opplegg for barn er basert på lek, slår an både blant barna og foreldre. Interessen har derfor også vært god når vi i år har invitert inn førskolebarna til ukentlig skilek på mandager. Jeg tror mange trekkes til våre aktiviteter fordi det er en fin måte å både være ute og samtidig bevege litt på seg, forteller Thørud.

– Skiskolen vår, 12-13. januar, har allerede fått mange påmeldinger trass i at det ikke er lenge siden vi åpnet for påmelding. 

Viktig med støtte fra lokalt næringsliv

Lørenskog Skiklubb er kommunens eldste aktive forening og har siden starten hatt et tett samarbeid med lokalt næringsliv.

– Vi opplever at våre mangeårige samarbeidspartnere slik som Triaden Lørenskog Storsenter og Foss Sport er opptatt av å gjøre en forskjell for breddeidretten i kommunen. I tillegg ser vi stadig økende interesse for å bidra inn mot spesielle arrangementer, noe det er mye av i 2019 når klubben fyller 100 år, forteller Thørud. Dette bekreftes langt på vei av senterleder Jørgen Lund Solvei fra Triaden Lørenskog Storsenter.

– Vi har i mange år hatt et sterkt engasjement for breddeidretten i kommunen, forteller Solvei som figurerer som sponsor for Lørenskog Skiklubb langt tilbake i klubbens historiebøker.

– Alle som jobber hos oss er stolte av hvordan vi jobber sammen med lokale klubber og foreninger, sier Solvei.


Kulturnatt blir til Vinternatt når Lørenskog Ski fyller 100 år

Nytt i 2019 er hvordan man i samarbeid med Lørenskog kommune videreutvikler tidligere års Kulturnatt til en festkveld med snø og aktivitet den 14. februar. Det nye konseptet heter Vinternatt og avsluttes blant annet med en gratis festforestilling i Rådhusparken. Og Thørud kan love spektakulært lys/lyd-show av videokunstneren David Chocron og konsert med blant annet Bendik Hofseth og St. Laurentiuskoret.

– Vi gleder oss veldig til alle arrangementene vi skal ha neste år og er veldig glad for at også nye næringslivsaktører tar kontakt for å samarbeid, forteller Thørud. Han tenker da spesielt på skihallen SNØ som sammen med Lørenskog Ski og Lørenskog Kommune er bak initiativtakerne til Vinternatt.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags