Gå til sidens hovedinnhold

VM-keeper erstatter Plante

Artikkelen er over 6 år gammel

LØRENSKOG: Danske Simon Nielsen (28) ankommer Lørenskog allerede i kveld.

28-åringen har sju VM-turneringer og ett OL for Danmark. Der har han hovedsaklig vært andrekeeper bak stjernen Fredrik Andersen som til daglig hører hjemme i NHL-klubben Anaheim Might Ducks. I fjorårets VM voktet Nielsen blant annet målet da danskene tapte for Norge under fjorårets VM i Hviterussland.

Nielsen har skrevet kontrakt ut sesongen og kan være klar når Lørenskog gjester Lillehammer søndag, men må høyst trolig vente til hjemmekampen mot Stjernen om en uke.

- Det stemmer at Simon er klar for oss. Men vi får se om han går rett inn på laget når han blir spilleklar. Joachim (Svendsen) har levert godt, sier trener Kenneth Larsen til Romerikes Blad.

KAMP I KVELD: Følg kveldens kamp mot Manglerud star her!

Plante før skjema

Landslagsspilleren konkurrer nå med 20 år gamle Svendsen om førstekeeperplassen inntil Tyler Plante kommer tilbake igjen etter at han fikk et dypt kutt og delvis avrivning av en sene i romjulskampen mot Vålerenga.

Sluttspillet starter tidlig i mars.

Prognosene var at amerikaneren skulle være tilbake sent i februar, men Larsen sier de siste signalene er mer positive.

– Tyler ligger foran skjema for øyeblikket. Likevel må vi innse at Joachim er ung og vil variere i prestasjonene. Toppnivået er veldig godt, men han vil naturlig nok variere en del. Det er viktig for oss å komme så høyt som mulig i serien også.

I toppserien

Nielsen kommer fra Kassel Huskies på nivå to i Tyskland. Tidligere har han blant annet spilt i den finske toppserien, men har ikke all verdens av kamper eller gode statistikker, verken i forhold til redningsprosent eller gjennomsnittlig innslupne mål.

– Ut fra vår informasjon skal dette være en god keeper, sier Larsen.

Et annet aspekt er at Nielsen vil bli langt tidligere spilleklar enn hvis romerikingene skulle hentet en sisteskanse fra Nord Amerika.

Kommentarer til denne saken