Drømmestart for Johaug i Tour de Ski – Weng på andreplass

Lenzerheide, Sveits 20191228. 
Therese Johaug (t.h) og heidi Weng under fellesstart i Tour de ski  Lenzerheide 2019/20
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lenzerheide, Sveits 20191228. Therese Johaug (t.h) og heidi Weng under fellesstart i Tour de ski Lenzerheide 2019/20 Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Therese Johaug fortsetter å være ustoppelig denne sesongen. I åpningsrennet i Tour de Ski lørdag var hun i en klasse for seg selv. Heidi Weng ble nummer to.

DEL

Johaug har hatt det som vane å vinne denne sesongen, og lørdag var intet unntak. På 11 kilometer fellesstart i Lenzerheide tok hun kommandoen fra start, så seg aldri tilbake og vant med drøye 12 sekunder foran Weng. Dermed har Johaug fått en ypperlig start på Tour de Ski.


Konkurrentene holdt følge de første drøye tre kilometerne, før 31-åringen fra Dalsbygda satte inn et ekstra støt og fikk en luke. Etter fire kilometer var det åtte sekunder ned til de nærmeste konkurrentene.


Johaug gikk i ensom majestet de siste seks kilometerne, som så ofte før denne sesongen. Selv om konkurrentene hentet rundt ti sekunder på Johaug på tampen, var det aldri noe tvil om hvor seieren skulle ende.


Bak henne ble det en kamp mellom Ingvild Flugstad Østberg, Ebba Andersson, Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen om de to siste plassene på pallen.


Sistnevnte klarte ikke å holde følge med de tre øvrige med tre kilometer igjen. Det ble en spurtduell mellom Weng, Andersson og Flugstad Østberg om hvem som skulle bli nummer to og tre.


Weng vant spurten overlegent, mens Andersson slo Flugstad Østberg på målstreken om tredjeplassen.


Sistnevnte gikk sitt første renn for sesongen etter å ha fått startnekt tidligere i sesongen. Hun så frisk ut i løypene i Lenzerheide.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags