– Digg å vise at jeg er god i alt

JUBLET: Heidi Weng ble spurtslått av Bjørgen to ganger i Canada, men hadde likevel mye å smile for søndag kveld.FOTO: NTB/SCANPIX

JUBLET: Heidi Weng ble spurtslått av Bjørgen to ganger i Canada, men hadde likevel mye å smile for søndag kveld.FOTO: NTB/SCANPIX

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om minitouren i Canada ble frustrerende for Heidi Weng, kunne hun likevel løfte krystallkula søndag kveld.

DEL

Sammenlagtseieren i verdenscupen ble strengt tatt innkassert lenge før søndagens jaktstart i Canada, men kampen om minitour-seieren var fortsatt vidåpen.

– Hun er litt irriterende

Lørdag tapte Heidi Weng i spurten mot Marit Bjørgen i fellesstarten, og det var de to det skulle handle om i søndagens jaktstart også.

Weng måtte overvinne Marit Bjørgen for første gang i et distanserenn siden jul om hun skulle klare målet om å ta minitour-seieren. De fulgte hverandre hele veien, og kom sammen inn på oppløpet.

Der var det atter en gang 37 år gamle Marit Bjørgen som trakk det lengste strået.

– Jeg følte meg pigg, og jeg synes at Marit så sliten ut, men nå i ettertid så burde jeg kanskje ha ventet til den siste bakken. Marit kom voldsomt mot slutten, og jeg var ikke helt heldig på oppløpet heller. Hun begynner å bli litt irriterende altså, fleipet Weng til NRK etter løpet.

Kunne endelig løfte kula

25-åringen var derimot fornøyd med løpet frem til spurten.

– Jeg følte meg veldig sprek. Jeg ble egentlig aldri stiv, så det var litt digg.

Etter løpet kunne Enebakk-jenta endelig løfte verdenscupkula over hodet.

– Det er digg. Det viktigste for meg er å bevise at jeg kan være god i sprint også. Det er noe jeg har slitt med før. I år har jeg vist at jeg er god i alt, sa Weng til NRK.

Marit Bjørgen synes det var fullt fortjent.

– Heidi er en ny, norsk og ung jente som vinner verdenscupen sammenlagt. Det er veldig artig og vel fortjent, sa Bjørgen.

Nedtur for resten

Bak Bjørgen og Weng startet Ingvild Flugstad Østberg og Fet-jenta Maiken Caspersen Falla på henholdsvis 3. og 4. plass. Det var kjapt tydelig at Falla slet med farten til konkurrentene, og hun endte til slutt på 7. plass i minitouren.

Nannestad-jenta Ragnhild Haga gjennomførte også en grei tour, og gikk inn til en 12. plass.

Nittedal-karen Hans Christer Holund fullførte på 15. plass, nesten to minutter bak tour-vinner Johannes Høsflot Klæbo.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags