Her hopper skiesset i fallskjerm for første gang: – Det var nesten for gøy

Maiken Caspersen Falla (29) har fått en tung start på de to siste sesongene. Nå tar sprintesset grep for at fallskjermhoppet i sommer skal bli en av få nedturer.

DEL

Langrennsløperen fra Fetsund forsvarte verdensmestertittelen i vinter da hun spurtet ned Stina Nilsson på oppløpet i Seefeld.

I oppkjøringen til en ny sesong har sprintesset fått tid til mer enn trening. Nylig var 29-åringen høyt oppe da hun hoppet i fallskjerm (tandem) for første gang. Det skjedde på Østre Æra fallskjermsenter i Østerdalen i juli.

– Det er noe jeg alltid har hatt lyst til. Jeg trodde jeg skulle grue meg. Det gjorde jeg ikke. Det var skikkelig gøy, faktisk nesten for gøy. Nå har jeg lyst til å gjøre det flere ganger, men jeg får vel vente litt med det, sier Caspersen Falla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Større lykkefølelse

Når hun blir bedt om å sammenligne følelsen etter fallskjermhoppet med et skirenn, svarer landslagsløperen følgende:

– Jeg får mye mer adrenalin av å gå et skirenn enn å hoppe i fallskjerm. Lykkefølelsen er også mye større etterpå, sier Caspersen Falla, som har vunnet både VM- og OL-gull.

LES OGSÅ: Weng om den tunge perioden: – Det var vanskelig

RB snakker med romerikingen i Torsby. I den svenske byen like over grensa trener sprintesset og lagvenninnene på barmark og i skitunnelen.

Caspersen Falla er klar på at de neste månedene blir viktige.

– Jeg trenger ikke gjøre noe ekstraordinært. Det viktigste for meg nå er å komme meg gjennom de neste månedene med overskudd.

TOK GULL IGJEN: Maiken Caspersen Falla forsvarte verdensmestertittelen på sprint da hun krysset målstreken først i Seefeld forrige sesong. FOTO: NTB SCANPIX

TOK GULL IGJEN: Maiken Caspersen Falla forsvarte verdensmestertittelen på sprint da hun krysset målstreken først i Seefeld forrige sesong. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

– Et kritisk punkt

Det har hun ikke klart de siste sesongene. Trolig er det totalbelastningen som er blitt for stor. Dermed har kroppen virket tung ved inngangen til sesongen.

LES OGSÅ: – Holder ikke på med dette for å «surre» rundt

– Det er gått veldig bra i oppkjøringen til nå, men dette er et kritisk punkt for meg. Tidligere har jeg måtte dra i nødbremsen på dette tidspunktet. Det må jeg unngå nå.

Caspersen Falla er klar på hva som motiverer henne foran kommende sesong.

– Det morsomste jeg vet om er å vinne skirenn. Følelsen på dagene hvor man er helt rå og har full kontroll på feltet er fantastisk.

Fakta

Maiken Caspersen Falla

Født: 13. august 1990

Fra: Fetsund (bor på Lillehammer)

Klubb: Gjerdrum IL

Utvalgte meritter: OL: Gull sprint 2014. Sølv sprint 2018. Bronse lagsprint 2018. VM: Gull sprint 2017 og 2019. Gull lagsprint 2017. Gull 4x5 km stafett 2017. Bronse lagsprint 2011, 2013, 2015 og 2019. Verdenscup: 19 seire, 49 pallplasser. Har flere NM-gull.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags