Gå til sidens hovedinnhold

Falla misset finalen: – En taktisk bommert

Artikkelen er over 3 år gammel

For første gang siden sesongåpningen ble Maiken Caspersen Falla (27) tilskuer til en sprintfinale.

Fetsokningen har radet opp med sprintseire etter OL. Etter triumfene i Lahti og Drammen, kunne Caspersen Falla tidligere i uka feire seieren i sprintverdenscupen sammenlagt da svenske Stina Nilsson meldte avbud på grunn av sykdom.

Fredag jaktet 27-åringen sin tredje strake seier i VM-løypene fra 2015. Der tok hun bronse individuelt og laggull på sprint for tre år siden.

– Sånn kan det gå

Fredag tok Gjerdrum-løperen seg greit videre fra sitt kvartfinaleheat, selv om hun måtte se seg spurtslått av svenske Jonna Sundling.

I semifinalen stemte det ikke like bra for romerikingen, som endte på fjerdeplass. Dermed var hun avhengig av tiden for å avansere til finalen, men Caspersen Falla hadde ikke gått fort nok.

Dermed ble hun tilskuer til finalen i Falun. Ikke siden 24. november, da Caspersen Falla røk ut i prologen etter smørebom, har sprintesset vært i åtte finaler på rad.

– Sånn kan det gå. Jeg bommet totalt taktisk. Jeg trivdes ikke bak i feltet der. Selv om jeg ble fortalt at det kunne vært lurt å komme bakfra i utforkjøringen inn på stadion, så skal jeg ikke skylde på noen andre enn meg selv, sier Caspersen Falla til NRK.

Røk ut tidlig

Heidi Weng (26) tok seg videre fra prologen med et nødskrik. I kvartfinalen var det imidlertid slutt for verdenscuplederen fra Ytre Enebakk, som ble nummer fem i heatet.

– Det var bedre enn i prologen selv om jeg ikke orket holde høyere fort i bakkene. Nå får jeg lade opp til morgendagens renn, sier Weng til NRK.

Weng fikk spørsmål om hva hun tenker om kampen om sammenlagtseieren med Ingvild Flugstad Østberg.

– Det tenker media mer på det enn meg, svarte Weng.

Falt i prologen

Den dobbelte OL-mesteren Ragnhild Haga (27) røk på sin side ut etter å ha falt underveis.

– Det var surt. Jeg følte meg bra og skulle endelig prøve meg i sprint. Jeg ble for ivrig i bunnen av en bakke og gikk over ende, sa hun.

Tiril Udnes Weng (21) gikk inn til en sterk sjuendeplass i prologen. I kvartfinalen ble det for tøft for Nes-løperen, som endte på femteplass.

Verdenscupavslutningen i svenske Falun fortsetter med renn lørdag og søndag.

Kommentarer til denne saken