Falla best av de norske i sprint-prologen

Lenzerheide, Sveits 20191228. 
Maiken Caspersen Falla under fellestarten i Lenzerheide.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lenzerheide, Sveits 20191228. Maiken Caspersen Falla under fellestarten i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Maiken Caspersen Falla leverte best av de norske i prologen med en 6.-plass. Anne Kjersti Kalvå ble nummer 13, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på 19.-plass.

DEL

Sekundene tikket ikke Ingvild Flugstad Østbergs vei på søndagens sprintprolog i Tour de Ski, og hun mister dermed utslagsrundene. Det samme gjør Ebba Andersson.

Gjøvik-kvinnens 32.-plass holdt akkurat ikke til avansement. Kun de 30 beste får konkurrere i utslagsrundene, og 29-åringen manglet 27 hundredeler i Sveits.

– Jeg gikk ikke bra nok på ski. Jeg fikk ikke trøkket bra nok ned i snøen, og jeg tror neste jeg gikk fortere delvis noen steder i løypa i går enn det jeg gjorde i sprinten i dag. Da går det ikke fort nok i en sprint, sa Østberg til norsk presse.

Lørdag gikk Flugstad Østberg sin første renn for sesongen etter å ha fått startnekt tidligere i sesongen. På 10-kilometeren endte hun på 4.-plass etter å ha tapt spurten mot Heidi Weng og Ebba Andersson.

Nå må Gjøvik-kvinnen rette fokus mot tirsdagens 10-kilometer i italienske Toblach.

Sju nordmenn videre

Heller ikke Ragnhild Haga klarte å avansere til kvartfinalen. Hun ble nummer 34.

Therese Johaug vant lørdagens 10-kilometer og sikret avansement til utslagsrundene med en 21.-plass.

Nes Ski-løperen Tiril Udnes Weng gjorde det skarpere og ble klokket inn på 17. plass.

Kari Øyre Slind og Heidi Weng ble henholdsvis nummer 24 og 25. Magni Smedas kom seg akkurat videre med en 29.-plass.

Johaug-konkurrent ute

Ebba Andersson klarte ikke å avansere, noe som er godt nytt for Therese Johaug i Tour de Ski-sammendraget. Svensken ble nummer 39.

– Akkurat nå tenker jeg ikke på sammendraget. Jeg er bare lei meg for at jeg ikke får konkurrere mer i dag, sa Andersson til NTB.

Amerikanerne traff skikkelig på smøringen før søndagens renn. Sophie Caldwell hadde best tid i prologen, mens Jessica Diggins ble nummer tre foran Sadie Maubet Bjornsen. Hjemmehåpet Nadine Fähndrich var nest best.


(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags