Weng: – Det er sånn som skjer

TAPTE SPURTEN: Hedi Weng tapte spurten mot Neprjajeva og Flugstad Østberg. Hun havnet dermed utenfor pallen på jaktstarten.

TAPTE SPURTEN: Hedi Weng tapte spurten mot Neprjajeva og Flugstad Østberg. Hun havnet dermed utenfor pallen på jaktstarten. Foto:

Av

Ingvild Flugstad Østberg så irritert ut da Heidi Weng tråkket på staven hennes under søndagens jaktstart i Nove Mesto.

DEL

Flugstad Østberg og Weng spurtet om 3.-plassen, og det måtte målfoto til for å skille de norske lagvenninnene. På arrangøren sine nettsider står Flugstad Østberg oppført som nummer tre og Weng fire, selv om begge fikk lik tid. Flugstad Østberg var noen millimeter foran.

Etter rennet fikk Heidi Weng fra Enebakk spørsmål om en annen situasjon under jaktstarten.

– Jeg tråkket på staven hennes. Det er sånn som skjer, og det skjedde bak meg også. Når det blir sånn kaving utenfor sporet i løssnø kan det skje. Plutselig er det motsatt, sa Weng til NRK etter løpet.

Johaug suveren

Therese Johaug vant lørdagens 10-kilometer i suveren stil og vant med hele 33 sekunder ned til russiske Neprjajeva.

Derfor var det tilnærmet lik ingen som trodde at noen skulle være i nærheten av å tukte Johaug på søndagens jaktstart. Og det var det heller ikke. Johaug økte og økte fra første stavtak og gikk lett og ledig gjennom samtlige ti kilometer. Hun vant enkelt.

– Det var et veldig, veldig godt renn i dag. Jeg hadde kjempegode ski, så smørerne har gjort en veldig god jobb. Jeg føler meg i veldig god form om dagen. Jeg blir ikke sliten og blir ikke stiv, og kan bare gå. Det er en fantastisk følelse, sa Johaug til NRK.

– Jeg var som sagt veldig spent før helgen, men jeg tror jeg får litt igjen for de konkurransene i Tour de Ski og en rolig periode etterpå nå. Jeg er kjempefornøyd, fortsatte hun.

SUVEREN: Therese Johaug var overlegen i Nove Mesto.

SUVEREN: Therese Johaug var overlegen i Nove Mesto. Foto:

Spennende om pallen

Det var mer spennende å følge med på kampen om de to siste pallplassene i tsjekkiske Nove Mesto mellom Ingvild Flugstad Østberg, Neprjajeva og Heidi Weng.

Jessica Diggins og Ragnhild Haga ble nummer fire og fem lørdag og gikk ut samtidig med Flugstad Østberg og Weng, men ingen av de klarte å holde følge utover i løypa.

Russiske Nepjrajeva rykket fra Weng og Flugstad Østberg like før mål og fikk en liten luke som holdt helt inn. Hun ble nummer to.

Haga ble til slutt nummer åtte.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags