Tidligere i år vant ble Philip Rimstad (16) fra Lillestrøm norsk mester i thaiboksing. Denne helgen stilte han i nordisk mesterskap i København, i vektklassen 75 kilo (71-75 kilo). Den vant han, etter å ha gått tre runder á to minutter.

Rimstad mistet nemlig to motstandere fordi de ble veid og funnet for tunge i forhold til vektklassen de var påmeldte i. Han mistet dermed to kamper, én i K1 kickboxing og en i Muay thai. Dermed gjenstod kun én motstander for junioren fra klubben «Frontline Muay Thai» i Oslo, svenske Jamal.

– Jeg hadde en «game plan» om å komme tett på ham. Jeg visste at jeg ikke var på det samme tekniske nivået som ham, men at jeg sannsynligvis var fysisk sterkere. Det viste seg å være en god strategi, forteller Rimstad.

– Da dommeren etter kampen løftet armen min i været, ble jeg helt euforisk. Det var en sykt deilig følelse å kunne sette beltet rundt magen, ler han fornøyd.

Rimstad startet sin karriere innenfor kampsporten hos «Nak Muay Thaiboksing» i Lillestrøm. Hver dag trener han et par timer MMA, brasiliansk jiu-jitsu, thaiboksing, boksing og bryting.

Den 20. oktober deltar han i sin første semi-proffkamp i England, og han er fast bestemt på å ikke gå i den samme vektfellen som motstanderne i nordisk mesterskap. Philip Rimstad har god erfaring med å klare å redusere vekten i tide og de siste fem ukene før nordisk reduserte han vekten fra 80 til 74 kilo. Etter mesterskapet var han naturlig nok skrubbsulten.

– Jeg har aldri spist så mye på 24 timer i hele mitt liv. Men nå er det tilbake i hverdagen – det skjer ikke at jeg ikke skal klare vekta.

Fakta

Thaiboksing (Muay Thai)

Muay Thai har sitt opphav i Thailand og omtales ofte som «The Art of The Eight Limbs», siden bruk av hender, legger/ben, albuer og knær er tillatt. Som en grunnregel er angrepsteknikkene basert på bruk av de hardeste punktene på kroppen mot de mykeste punktene på kroppen til motstanderen.

Muay Thai er i dag nasjonalsporten i Thailand.

Muay Thai har lange tradisjoner og er bygd på Buddhistiske prinsipper. Gjensidig respekt, selvbeherskelse og godhet er elementer som skal gjenspeiles i sporten.

Opprinnelig ble kampene kjempet uten runder, med hamprep om hendende og med et delt kokosnøtt-skall som suspensorium. På 1930-tallet ble sporten standardisert og det ble innført vektklasser, rundetider og bruk av boksehansker.

Fra starten av 2000-tallet har interessen for Muay Thai økt kraftig internasjonalt. Det arrangeres nå jevnlig store gallaer og turneringer både på profesjonelt og amatørnivå i Europa og Amerika.

I klassene ungdom, junior, veteran m.fl. tillates ikke knockout i Norge, kun i klassen senior (18+).

Kampene er på tre runder á to minutter og foregår i boksering og med fullt sikkerhetsutstyr, som blant annet inkluderer hansker, hjelm, legg og albuebeskyttere.

Alle utøvere skal veies inn og vekten skal dokumenteres av stevneansvarlig.

Kilde: Norges Thaiboksingforbund