Gå til sidens hovedinnhold

Ga sykehusbarna en tidlig julegave

Artikkelen er over 3 år gammel

Ishockeyspillerne overrakte 5.000 kroner til barne- og ungdomsklinikken.

Lørenskog ishockeyklubb har gjort det til vane å trappe opp på barne- og ungdomsklinikken på Ahus rett før jul. I år overrakte de en sjekk på 5.000 kroner, i tillegg til gratisbilletter. Musikkterapeut Tora Söderström Gaden var imponert over hvordan spillerne taklet møtet med barna.

– De er store og tøffe, men samtidig veldig ydmyke og respektfulle folk. Måten de møtte de unge på, som er på sykehus i en litt kjedelig tid, var flott å se. De tok seg tid både til å leke og synge med dem som ønsket det, uansett om de var ute i gangene eller hos de unge som ikke kunne gå ut av rommene. Det står det respekt av, sier Söderström Gaden.

Pengene kommer også godt med, de går rett til musikkterapi og aktivitetstilbudet de har for pasientene.

– Vi får se hva de skal brukes til, men det kan bli tilskudd til større arrangementer, leker eller musikkinstrumenter til klinikken. De skal i alle fall gå til å gjøre hverdagen til de innlagte så god som overhodet mulig. Prosjekt musikkterapi og aktivitet er et gavemiddelbasert tilbud så slike bidrag er vi veldig takknemlige for. Lørenskog Ishockeyklubb står fram som et godt eksempel på en lokal aktør som bidrar til en bedre hverdag for våre pasienter.

Daglig leder Mats Wibe-Lund i Lørenskog ishockeyklubb opplyser at spillerne selv også har bidratt med midler.

– Dette er en tradisjon vi setter stor pris. Dette er en av de største gledene jeg kan ha gjennom jobben og sporten, og slik er det også for spillerne. Avdelingen har både alvorlig syke- og mindre syke barn som trenger medmenneskelighet og omtanke.

Kommentarer til denne saken