Venter storinnrykk til åpning av ny DNT hytte innenfor Losby 1. september

Dugnadsgruppa i gang forrige helg

Dugnadsgruppa i gang forrige helg Foto:

Av
DEL

InnsendtDa nystartede Lørenskog Turlag i juli annonserte at de åpner ny familievennlig DNT hytte i Østmarka til høsten, ble nesten 15.000 mennesker engasjert på Facebook. Mindre enn 2 måneder senere er det nå klart for åpning under Kom deg ut-dagen på Losby 1. september. Og interessen har ikke latt vente på seg.

– Det er ikke ofte vi ser så stor interesse, sier en svært fornøyd turlagsleder, Vidar Thorsvik. Sammen med et turlagsstyre på 7 personer og mer enn 50 frivillige leder han Lørenskog Kommune sin største frivillige organisasjon og det etter bare 8 måneder i drift. Han innrømmer at det har til tider blitt lite nattesøvn.

Lovet hytte og leverer

– Vi lovet våre mer enn 1800 medlemmer på stiftelsesmøtet i januar at vi skulle få til en ny hytte i Østmarka, og det leverer vi på 1. september, forteller en tydelig stolt Thorsvik. Sammen med en voksnede dugnadsgjeng, nyrekrutterte hyttetilsyn og stadig flere i de andre frivillige gruppene, leder han en av kommunens mest hardtarbeidende frivillige organisasjoner i disse dager. Og det er ikke bare friluftsprosjekter som står i fokus.

Attraktivt turprogram for høsten

– Kjernen i vår virksomhet er jo turprogrammet vårt, forteller Arnhild Olsen som sammen med et 20-talls DNT utdannede turledere arrangerer nærturer i Lørenskog 2-3 ganger i uken utover høsten. - I nært samarbeid med Lørenskog Kommune og spesielt Veiviseren - Lørenskog Hus, har vi denne høsten også kunne inkludere dem som ønsker noe kortere turer fra mer sentrale steder i Lørenskog, forteller Olsen som i turlagsstyret er ansvarlig for aktivitet. - I vår var vi 10-20 personer på hver eneste tur og i høst regner vi med et det blir en større gjeng når vi nå både tilbyr turer på dagtid, på kveldstid og i helgene. Hun avslutter med å oppfordre alle til å ta en titt på det omfattende programmet på turlagets hjemmeside og facebookside.

ORDFØRER OG AKTIVITET UNDER ÅPNINGEN AV FISKELAUSHYTTA 1. SEPTEMBER
– Kom deg ut-dagen er vår nasjonale turdag, en dag for alle uansett turerfaring, forteller Vidar Thorsvik. - Og valget av denne dagen for åpning av Fiskelaushytta innenfor Losby er ikke tilfeldig. Her treffes barnefamilier til lek og moro, og kan teste aktiviteter samtidig som flest mulig får en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap. På Losby lover Lørenskog Turlag en dag fylt med lek og moro ute i friluft og en høytidelig åpning av ny hytte med ordføreren i spissen.

– Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Thorsvik. At vi derfor i år kan åpne en lavterskelhytte på Fiskelausa for barnefamilier og andre som krever kort og tilgjengelig vei frem, er derfor en viktig seier for oss.

REKORDMANGE DELTAKERE
Det er ingen tvil om at friluftsliv er populært, særlig blant familier. Nasjonalt er det forventet 54.000 deltakere på årets Kom deg ut-dag, noe som er deltakerrekord. DNT kan fortelle at det også har vært mange barnefamilier på tur på hyttene deres i sommer. - I Lørenskog forventer vi storinnrykk til Losby 1. september og håper derfor svært mange vil benytte seg av kollektivtilbudet frem til Sørlihavna og derfra ta søndagsturen inn til Losby langs Losbylinja, forteller Thorsvik som minner om at Ruter har 6 avganger i timen i begge retninger.


FAKTA OM LØRENSKOG TURLAG
* Har mer enn 1800 medlemmer i Lørenskog
* Arrangerer nærturer gjennom hele høsten som er åpne for både medlemmer og ikke-medlemmer
* Arrangerer kurs og aktivieteter som gir folk økt kompetanse til å ta i bruk naturen
* Åpner Fiskelaushytta innenfor Losby 1. september, bare 3.5 km inn langs veien via Mønevann (2.5 km langs sti bak Losby Gods).
* Turprogram: https://lorenskog.dntoslo.no/turer-og-aktiviteter/

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags