Lindvik disket

DISKVALIFISERT: Marius Lindvik ble disket i lørdagens konkurranse.

DISKVALIFISERT: Marius Lindvik ble disket i lørdagens konkurranse. Foto:

Av

Marius Lindvik lå an beste norske etter førsteomgangen i Predazzo lørdag med sin 12.-plass. Han ble senere diskvalifisert. Tyske Karl Geiger leder.

DEL

Lindvik landet på 100 meter i normalbakken i Predazzo og fikk 135,8 poeng, men kort tid etter at omgangen ble ferdig, ble 21-åringen disket fra rennet.

Årsaken var at hoppdressen var ureglementert, og dermed ble Lindvik diskvalifisert for annen gang denne sesongen.

Dermed er det Johann André Forfang som er best av de norske med sin foreløpige 12.-plass. Tromsøværingen fikk 134,9 poeng etter et hopp på 100 meter

– Dressen var for stor øverst på låret, forklarte Lindvik overfor NRK.

Karl Geiger er i ledelsen etter et hopp på 104,5 meter i noe tunge vindforhold. Tyskeren fikk med det 151,1 poeng. Han har 5,3 poeng ned til Stefan Kraft.

Andreas Granerud Buskum er klar for finaleomgangen. 23-åringen hoppet 95,5 meter og har 127,6 poeng.

Diskvalifiseringen av Lindvik medførte at Daniel-André Tande også får hoppe to ganger. Han ligger på 30.-plass etter et hopp på 93 meter i vanskelige forhold.

På plassen bak Tande havnet Anders Håre som med 94,5 meter fikk 122,6 poeng. Robert Johansson hopp på 96,5 meter holdt bare til 120,2 poeng og 39.-plass.

Det ble hoppet i normalbakken i Predazzo siden storbakken ble utsatt for et ras i fjor høst og er ikke blitt satt i stand igjen.


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken