Lindvik vraket til OL

OL-NEI: Marius Lindvik skal ikke til OL. (AP Photo/Alik Keplicz)

OL-NEI: Marius Lindvik skal ikke til OL. (AP Photo/Alik Keplicz) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det norske hopptalentet fra Rælingen Marius Lindvik (19) får ikke reise til OL i Pyeongchang.

DEL

Det ble klart søndag morgen da Olympiatoppen offentliggjorde det siste uttaket av den norske OL-troppen, skriver Nettavisen.

Norge reiser til Sør-Korea med fem hoppere på herresiden, og ikke overraskende har landslagsledelsen bestemt at det blir Anders Fannemel, Johann André Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Daniel-André Tande som får dra.

Det betyr at landslagtrener Alexander Stöckl og hans støtteapparat har bestemt seg for å vrake 19 år gamle Lindvik.

Forstår valget

19-åringen har de siste dagene levert strålende hopp mot verdenseliten i Zakopane, men Lindvik viser forståelse for at han ikke ble tatt ut.

– Jeg forstår valget. De andre har vist gode prestasjoner i verdenscupen og mesterskap gjennom hele vinteren, og jeg har ikke fått vist meg noe særlig frem før nå, sier Lindvik til Nettavisen.

Hopperen er redd for at hans OL-sjanser ble ødelagt som følge at han ikke fikk lov til å hoppe skiflygingsrenn i Kulm tidligere i måneden.

Lindvik var tatt ut til å hoppe av, men siden han ikke hadde tatt verdenscuppoeng satte Det internasjonale skiforbundet (FIS) foten ned. Det er nemlig et krav for å få hoppe skiflyging.

– De prøvde å få meg ned til Kulm, men da sa FIS nei. Da kunne ting kanskje vært litt annerledes, hvis jeg hadde fått vist meg frem der, sier Lindvik.

Han velger imidlertid å se positivt på situasjonen.

- Det er ikke noe å være skuffet over. De andre gutta har hoppet så jævlig bra i vinter. Det er bare morsomt at jeg får være med og vise at jeg faktisk kan hoppe bra på ski jeg også, forteller 19-åringen.

Norsk favoritt i Zakopane

Søndag hoppes det individuelt verdenscuprenn i polske Zakopane. Da er Lindvik en av de størst favorittene blant nordmennene.

Han innrømmer at det vil være litt rart dersom han blir beste nordmann i søndagens renn, men ikke er med i OL-troppen.

– Det blir selvfølgelig litt rart, men det valget ble tatt fordi at de andre gutta er mer rutinerte og har vist at de kan hoppe bra i mesterskap. Det har ikke jeg fått muligheten til og da blir det vanskelig, sier Lindvik.

Han ser uansett veldig frem til søndagens verdenscuprenn i Polen.

– Det blir spennende. Jeg har hoppet ganske stabilt. Vi får se hva det holder. Jeg gleder meg masse, sier Lindvik.

Skapte OL-dilemma

Det har lenge sett ut til at det nettopp ville bli de fem som skulle få klarsignal til å reise til Sør-Korea i starten av neste måned, men fredag overrasket 19 år gamle Lindvik landslagsledelsen stort med imponerende hopping i polske Zakopane.

19-åringen var blant de beste i verden på trening og i kvalifiseringen til verdenscuprennet i Polen, og lørdag var han på det norske laget som ble nummer tre i lagkonkurransen.

Det var likevel ikke godt nok til å få bli med til OL.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags