Kjenner du igjen denne tidligere OL-deltakeren? Nå vil han bidra til å gjøre verdens beste enda bedre

NY JOBB: Henning Stensrud (innfelt) skal trene verdens beste skihopper de siste sesongene, Maren Lundby, de tre neste årene. FOTO: NTB SCANPIX

NY JOBB: Henning Stensrud (innfelt) skal trene verdens beste skihopper de siste sesongene, Maren Lundby, de tre neste årene. FOTO: NTB SCANPIX

Artikkelen er over 1 år gammel

Maren Lundby (24) har hatt enorm suksess de siste årene. Henning Stensrud (41) tror likevel han kan være med å gjøre hoppesset enda bedre.

DEL

Den tidligere landslagshopperen fra Hurdal ble mandag presentert som ny landslagstrener for de norske hoppkvinnene sammen med Christian Meyer.

Dermed får romerikingen ansvaret for verdens beste skihopper de siste sesongene. Maren Lundby kronet forrige sesong med VM-gull, seier i Raw Air, seier i verdenscupen sammenlagt og tok totalt 12 seire i verdenscupen.

Fra tidligere har Bøverbru-kvinnen OL-gull og 25 verdenscupseire på merittlista.

– Det blir veldig spennende. Jeg gleder meg veldig til å gå løs på denne jobben, sier Stensrud til Romerikes Blad.

Stjernen sikter høyt

Den nybakte landslagstreneren tror han kan videreutvikle landets beste kvinnelige skihoppere.

– Jeg har tro på at det norske laget kan bli verdens beste. De beste utøverne kan også utvikle seg til å bli enda bedre, mener Stensrud.

Den beste er Lundby. Hoppdronningen har vunnet verdenscupen sammenlagt de to siste sesongene.

– Å vinne verdenscupen sammenlagt, som den andre i historien med tre strake seire, er målsettingen for kommende sesong. Jeg jobber hele tiden for å vinne flest mulig hopprenn og på sikt den mestvinnende i verdenscupen, sier Lundby til NTB.

Kollega med kompisen

Den målsettingen skal Stensrud nå hjelpe henne med å oppnå.

Hurdølingen har selv en lang karriere bak seg som aktiv. I 1998 debuterte han i verdenscupen. 12 år, 172 verdenscuprenn og to mesterskap senere la han opp i 2008.

De siste fire årene har Stensrud jobbet som trener med ansvar for B-laget. De neste tre årene skal 41-åringen trene landets beste hoppkvinner.

– Jeg trengte ikke lang betenkningstid da tilbudet kom. Det er et veldig godt lag med gode utøvere. I tillegg har jeg et godt forhold til Christian. Vi har vært kompiser i 20 år, sier Stensrud.

LES OGSÅ: Marius (20) gikk inn for landing i 120 kilometer i timen. Det var bare et problem...

– Vil tilføre oss mye

Christian Meyer sier følgende om sin mangeårige venn og ferske trenerkollega.

– Vi ønsket hans kompetanse faglig og som person. Han har mye å tilføre gruppa. Jermund (Lunder) har fortsatt sin rolle som trener for jentene, men vil være mer hjemme framover. Det betyr mindre reising på konkurranser. Dette betyr i all hovedsak at vi har flere ressurser som kan bidra inn mot jentene kommende sesong, sier Meyer.

Kvinnelandslaget utvides med én utøver kommende sesong. Ingebjørg Saglien Bråten, som har hoppet mye verdenscup i vinter, kommer inn.

Hun utgjør dermed laget sammen med Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Lundby.

Stensrud har vært bosatt i Trondheim siden 1994.

– Men når jeg reiser til Hurdal i sommerferien er det også «hjem».

PÅ ELITELAGET: Marius Lindvik (t.v.) var sammen med Thomas Aasen Markeng (t.h.) og Robin Pedersen nykommerne på elitelandslaget kommende sesong. I forgrunnen står landslagstrener Alexander Stöckl. FOTO: NTB SCANPIX

PÅ ELITELAGET: Marius Lindvik (t.v.) var sammen med Thomas Aasen Markeng (t.h.) og Robin Pedersen nykommerne på elitelandslaget kommende sesong. I forgrunnen står landslagstrener Alexander Stöckl. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

– Har ventet i spenning en stund

Marius Lindvik (20) fikk plass på elitelandslaget. Sammen med Robin Pedersen (22) og Thomas Aasen Markeng (18) er Frogner-karen ny på årets elitelandslag.

De tre fremadstormende ungguttene erstatter langt mer meritterte Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen.

– Jeg følte jeg la inn en god søknad i vinter med en god sesong. Da jeg fikk beskjeden for et par dager siden hadde jeg ventet i spenning en stund, sier Lindvik.

Rælingen-hopperen sier følgende om sin nye hverdag:

– Jeg får tilgang til mer ressurser i form av blant annet tettere oppfølging på utstyrsfronten.

Johann André Forfang, Daniel Andre Tande, Anders Fannemel, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud får fornyet tillit av landslagssjef Alexander Stöckl. Dermed utvides laget med én utøver.

Fakta

Henning Stensrud

Født: 20. august 1977

Representerte Hurdal IL/Trønderhopp

Deltok i 172 verdenscuprenn med debut på Lillehammer i 1996. 4. plass i Oberstdorf (1998) som sin beste individuelle plassering. Vant én lagkonkurranse (2005).

Deltok i OL i 1998. Endte på 23.- og 38. plass individuelt og tok fjerdeplass i lagkonkurransen.

Endte på 7.- og 8. plass i lagkonkurransene i VM i 2001, og ble nummer åtte i den individuelle konkurransen.

La opp etter 2007/08-sesongen.

Ble mandag presentert som trener for det norske kvinnelandslaget i hopp de tre neste årene.

Kilde: Det internasjonale skiforbundet (FIS)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken