Frykter spredning av virus – stenger ridehall i Nittedal for hester utenfra

ERFAREN: Marte Svenkerud er både konkurranserytter og ridelærer ved Nittedal Hestesenter på Mo. (Arkivfoto: Kristin Haagensen)

ERFAREN: Marte Svenkerud er både konkurranserytter og ridelærer ved Nittedal Hestesenter på Mo. (Arkivfoto: Kristin Haagensen)

Artikkelen er over 1 år gammel

Ridehuset på Mo er inntil videre stengt for hester som kommer fra andre staller, grunnet fare for spredning av EHV-viruset.

DEL

(Varingen): – På grunn av mistanke om spredning av EHV- viruset velger vi å stenge ridehallen for hester utenfra! En hest på stallen vår, og Mo gård konkurrerte under Lillestrøm, hvor hesten man mistenker er smittet, også sto oppstallet og konkurrerte (hesten er fra Bergen), skriver Marte Svenkerud ved Nittedal Hestesenter på Facebook.

De holder altså til i ridehuset på Mo, der hester fra andre staller ofte kommer for å trene eller konkurrere.

– Vi stenger stallen vår for trafikk ut og inn, og ønsker at Mo gård og Skøyen gjør det samme inntil situasjonen er mer avklart. Dersom Mo og Skøyen stenger stallen for trafikk ut og inn, kan oppstallørene der benytte seg av hallen på eget ansvar. Spre gjerne ordet! fortsetter hun.

Mo gård og Skøyen gård ligger også i Rotnes-området – og er så å si nabogårder til ridehallen, og bruker hallen mye i trening av hestene.

Mistanke om et virusutbrudd under Norwegian Horse Festival gjorde at Peder Fredricson satte tre hester i karantene. Deltakerne på hestestevnet ble bedt om å holde ekstra oppsikt med sin hest. Også flere Nittedals-ryttere deltok på dette stevnet.

Ifølge Mattilsynet gir sykdommen vanligvis luftveisinfeksjoner, men kan også medføre abort hos drektige hester og nevrologisk sykdom.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags