Pappa Lars: – Skiforbundet viser rosinen i pølsa

Lars Kristoffersen forklarer seg under rettssaken mellom hans sønn, alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Lars Kristoffersen forklarer seg under rettssaken mellom hans sønn, alpinisten Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Kristoffersens far og manager Lars mener all virksomhet i alpinklubbene er tuftet på foreldre og ildsjelers innsats.

DEL

Henrik Kristoffersen sa i retten onsdag at Norges Skiforbund har gjort lite eller ingenting for ham og klubben hans Rælingen. Dette spørsmålet inngår i striden om Kristoffersens rett til å inngå sponsoravtale med Red Bull.

Kristoffersens far og manager Lars fulgte opp kritikken i Oslo tingrett torsdag.

– Klubbene er driftet av foreldre og ildsjeler som ikke får vederlag. Tilskuddet fra skiforbundet utgjør ikke den store biten, sa Kristoffersen, som mener at skiforbundet viser i «rosinen i pølsa» når de viser hvilke tilskudd som er kommet Rælingen til gode.

– Det kan gå år mellom hver gang de besøker en klubb eller et anlegg, sa Lars Kristoffersen.

Alpinisten Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under rettssaken mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Alpinisten Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under rettssaken mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto:

Kristoffersen var heller ikke fornøyd med skiforbundets oppfølging etter hvert som utøveren blir eldre og kommer på landslag.

– Det er liten eller ingen individuell oppfølging. Skiforbundet kan være til hinder for utvikling, sa Kristoffersen.

NSF-topp: Henrik og Rælingen har hatt god nytte av skiforbundet

Både Henrik Kristoffersen og hans klubb Rælingen har hatt god nytte av tilskudd fra Norges Skiforbund, sa generalsekretær Ingvild Bretten Berg i retten torsdag.

Generalsekretæren gikk dermed i rette med Henrik Kristoffersen, som i sin forklaring tirsdag sa at skiforbundet har bidratt med lite eller ingenting til ham og klubben hans.

– Hva de egentlig mener de har gjort for meg i oppveksten, det skjønner jeg ikke. Og jeg har vært der, opplevd det selv og levd med det, sa alpinisten i retten tirsdag.

I sin forklaring sa Berg at mye av skiforbundets midler blir fordelt til klubbene gjennom anleggs- og utstyrsstøtte, blant annet ved hjelp av de pengene Telenor bidrar med som hovedsponsor for Norges Skiforbund.

– Rælingen har fått mye hjelp til anleggsutvikling i Marikollen. Blant annet fikk klubben 700.000 kroner til snøproduksjon i 2007. Jeg går ut fra at Henrik har hatt nytte av denne snøen, sa generalsekretær Berg i sin forklaring.

Hun nevnte også at Rælingen har fått ca. 200.000 kroner til diverse utstyr.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken