Nå leder han verdenscupen

NEST BEST: Men finaletapet sikret henrik Kristoffersen totalledelsen i verdenscupen.

NEST BEST: Men finaletapet sikret henrik Kristoffersen totalledelsen i verdenscupen. Foto:

Av

Henrik Kristoffersen tok seg til finale i verdenscuprennet i parallellstorslalåm i Alta Badia, men måtte se seg slått av svenske Matts Olsson mandag.

DEL

Kristoffersen uttalte til NTB at han var skeptisk til konseptet parallellstorslalåm før innføringen i 2015, og har stort sett forsvunnet ut i første runde i de tidligere utgavene. Mandag tok han imidlertid nye steg og tok verdenscuppoeng på rivalen Marcel Hirscher.

Finaletapet sikret han totalledelsen i verdenscupen.

– Det er ikke riktig at det skal telle like mye som et vanlig renn. Det sier jeg selv om jeg tjener på det i dag. Det er altfor mange tilfeldigheter, sier Kristoffersen til NRK.

Hirscher ble til slutt nummer tre.

– Det er bra at han blir nummer tre, for da blir det ikke så stor forskjell. Alle så det i dag, den blå løypa var mye raskere enn den røde. Da blir det feil at det skal bety like mye som vanlige renn, sier Kristoffersen.

Kristoffersen tapte første duell i første runde etter en treg start, men kjempet seg videre til åttedelsfinalen etter å ha slått tyske Alexander Schmidt i den siste omgangen.

I åttedelsfinalen møtte han østerrikske Matthias Mayer, og der var det klar forbedring. Nordmannen tok seg videre til en helnorsk kvartfinale mot Lars Kristian Nestvold-Haugen.

Der var Kristoffersen best og tok seg videre til nok en semifinaleduell mot en nordmann.

HØR HENRIK KRISTOFFERSEN I RBs PODKAST:

Hirscher røk ut i semien

Aleksander Aamodt Kilde tok seg lett videre til åttedelsfinalen, men møtte den franske stjerna Alexis Pinturault. Kilde klarte likevel akkurat ta seg videre med kun to hundredelers margin.

I kvartfinalen ble Justin Murisier enkel match, og dermed ventet lagkamerat Kristoffersen i semifinalen.

I semifinalen var Kilde lynrask i starten, men Kristoffersen kom på slutten og tok seg til finale mot svenske Matts Olsson, som kvittet seg med Marcel Hirscher i sin semifinale.

Kristoffersen og Olsson kjempet en jevn kamp i finalen, men Kristoffersen fikk en litt for dårlig start, og måtte ta til takke med andreplassen.

Kilde tapte kampen om tredjeplassen mot Hirscher.

Kjetil Jansrud var overlegen i sin første runde mot hjemmehåpet Manfred Mölgg, men møtte tøff motstand i neste runde i Hirscher.

Jansrud med ryggskade

Østerrikeren var raskest ut fra startporten og Jansrud klarte aldri ta igjen det tapte, og røk dermed ut i åttedelsfinalen. Han pådro seg også en liten strekk i ryggen etter exiten, men tror det skal gå over.

Jansrud vant tilsvarende renn i 2015, som var det aller første verdenscuprennet i parallellstorslalåm. Han slo Aksel Lund Svindal i finalen.

Lars Kristian Nestvold-Haugen var heldig og gikk videre til åttedelsfinalen etter at Gino Caviezel gikk over ende før tredje siste port. Nestvold-Haugen hevet seg imidlertid i åttedelsfinalen og slo ut Erik Read.

I kvartfinalen sa det stopp mot Kristoffersen. Nestvold-Haugen noterte seg til slutt for en femteplass etter å ha slått svenske André Myhrer i siste runde.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags