Henrik tilbake på landslaget

SÖLDEN, ØSTERRIKE TILBAKE: Henrik Kristoffersen skal igjen være med landslaget. FOTO: NTB SCANPIX

SÖLDEN, ØSTERRIKE TILBAKE: Henrik Kristoffersen skal igjen være med landslaget. FOTO: NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Kristoffersen føler seg mentalt klar for å konkurrere igjen. Etter en samtale med lagkameratene torsdag, vil han igjen trene med alpinlandslaget.

DEL

Del abonnementet ditt med familien!

Rælingen-alpinisten valgte å dra hjem fra landslagets samling før verdenscuprennet i Levi. Han sto også over slalåmrennet i den finske bakken.

I neste verdenscuprenn vil 22-åringen fra Løvenstad igjen vært på start.

– Ingen dramatikk

– Det har ikke vært noe dramatikk i dette. Henrik har verken boikottet landslaget eller vært utestengt. Han sa etter åpningsrennet i Sölden at han aldri skulle kjøre renn uten å være hundre prosent. Før Levi følte han seg ikke mentalt klar for å kjøre, og derfor dro han hjem. Dette hadde ikke noe med verken landslaget og lagkameratene å gjøre, sier Lars Kristoffersen.

Torsdag snakket romerikingen med de andre gutta på teknikklaget, og så fort de reiser på samling igjen vil Kristoffersen være en del av laget.

– Vi fikk trent godt i seks dager på Geilo mens de andre var i Levi. Nå føler Henrik seg mentalt klar til å kjøre renn igjen. Det har aldri vært noe tema at han ikke skulle være med landslaget så fort han er klar for det, sier pappa Kristoffersen.

– Henrik med igjen

Alpinsjef Claus Ryste bekrefter at Rælingen-alpinisten vil være med landslaget igjen.

– Vi hadde et møte for å planlegge det sportslige mandag. Med tanke på det som har skjedd med søksmål og at Henrik valgte å stå over i Levi, så har det vært en ekstraordinær situasjon for laget. Nå skal Henrik være med laget som planlagt, sier Claus Ryste.

Avlyst i Beaver Creek

Det er uklart når alpinistene skal konkurrere igjen. Planen for Kristoffersen og resten av storslalåm-kjørerene var å dra til USA kommende tirsdag. Fredag kom beskjeden om at de tre rennene som skulle vært arrangert i Beaver Creek far 2. til 4. desember er avlyst.

De konkurransene blir trolig flyttet til franske Val d'Isere.

Rælingen-gutten har tidligere i høst saksøkt Norges Skiforbund fordi han ikke får lov til å inngå avtale med egne hjelmsponsorer. Den saken er fortsatt uavklart, og vil neppe bli berammet før etter at alpinsesongen er over.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags