Medaljen røk for Christiansen – satte ny norsk rekord

Henrik Christiansen kom på fjerdeplass på 800 meter fri i svømme-VM onsdag.

Henrik Christiansen kom på fjerdeplass på 800 meter fri i svømme-VM onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Christiansen satte ny norsk rekord i finaleheatet på 800 meter fri i svømme-VM, men måtte nøye seg med fjerdeplass med tiden 7.44,21

DEL

Til slutt stakk italienske Gabriele Detti av med gullet etter å ha seilt ifra polske Wojciech Wojdak og landsmann Gregorio Paltrinieri på den siste lengden. Detti vant med tiden 7.40,77

Christiansen fikk en god start på finalen, men måtte gi en luke til trioen i tet midtveis. Mot slutten av finaleheatet kom nordmannen nærmere og nærmere, men han var aldri nærheten av true bronsevinner Paltrinieri som klokket inn på 7.42,44.

Fjerdeplassen fra Budapest er bedre enn VM-debuten i 2015, da han endte på femteplass.

Norsk og nordisk rekord

Tiden til Christiansen er uansett både ny norsk og nordisk rekord. Christiansen slo gjennom internasjonalt nettopp på 800 meter under VM i Kazan for to år siden. Da satte han sin til nå gjeldende personlige og norske rekord på 7.45,66.

Christiansen svømte meget sterkt og ble nummer tre i forsøksheatet tirsdag. Lillestrømlingen ble klokket inn til tiden 7.47,61. Christiansens tid var også den tredje beste av samtlige som svømte forsøkene.

Opptur

– Jeg er utrolig fornøyd. Etter å ha hatt den starten jeg har hatt på mesterskapet, var dette deilig. 800 meter er den øvelsen jeg virkelig er her for å svømme, og det er denne jeg virkelig har jobbet for, sa 20-åringen til NTB etter forsøket.

Onsdagens finale var en opptur for Christiansen etter at 20-åringen røk ut i forsøket både på 200 og 400 meter fri i innledningen av verdensmesterskapet i Ungarn. Christiansen føler at han har måttet jobbe med seg selv de siste dagene.

– Det er ikke alltid bare lett å perse i VM, når du føler du har mer inne. Det har vært en liten snuoperasjon, sa han til NTB.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags