Henrik Christiansen er på treningsleir i USA og kunne ikke motta prisen i kveld. Det var derfor moren og faren, Dag og Anne Elin Christiansen som tok imot prisen på hans vegne. En tale Henrik hadde forberedt for far:

– Opp gjennom årene så er det mange personer å takke, og som har vært med på å støtte opp under Henrik. Da Henrik startet sin svømmekarriere var det få som trodde at han skulle nå det nivået han er på nå. En stor takk til trenerne som hadde tålmodighet, sier Dag Christiansen. 

– En stor takk til alle trenere i Lørenskog og Rælingen Svømmeklubb og Skjetten Svømming. Foreldre, ledere og treningskamerater har vært veldig sentrale også, sa far videre.

– Så vil jeg si at en del av denne prisen tilhører støtteapparatet, også mamma og pappa. Og jeg vet at Henrik mener det samme, avslutter far Christiansen til jubel fra salen.

Henrik Christiansen har hatt et enormt 2015, han tok femteplass i VM på 800 meter fri med tiden 7.45,66 og satte ny norsk rekord. Han satte norsk rekord på 400 meter fri under Kortbane-EM i Israel og tok fjerde plass. Den nye rekorden lyder på 3.40,32.

Han satte da norsk og nordisk rekord på 1500 meter fri på 14.23,60 og tok bronse.