Gå til sidens hovedinnhold

– Skjønner ikke hva jeg drev med

Artikkelen er over 2 år gammel

Heidi Weng (26) berget sammelagtseieren i verdenscupen etter en dramatisk sesongavslutning.

Wengs sykdom og svikende form har ført til flere plasseringer langt nede på resultatlista den siste tiden. Det har skapte ny spenning i sammenlagtkampen i sesongavslutningen.

Før søndagens jaktstart i Falun hadde verdenscuplederen fra Ytre Enebakk 107 poeng forsprang til Ingvild Flugstad Østberg. Det viste seg å holde med et nødskrik for 26-åringen, som fikk en ny tung dag i skisporet.

Mens Flugstad Østberg endte på åttendeplass på ti kilometeren i fri teknikk. Weng endte på 18. plass hele 2.24 minutter bak Marit Bjørgen som vant. Det var allikevel nok til å sikre sammenlagtseieren.

– Jeg åpnet altfor hardt. Jeg tok igjen Ragnhild (Haga) tidlig og trodde jeg var skikkelig rå. Så ble det veldig tungt, sier Weng til NRK.

Fikk svi

26-åringen hadde før start bestemt seg for å være offensiv i starten av rennet. Det fikk hun svi for mot slutten av ti kilometeren.

– Jeg skjønner ikke hva jeg drev med. Å prøve å ta igjen Haga er kanskje noe av det dummeste jeg har gjort, mener Weng.

Tour de Ski-vinneren holdt likevel unna. Til slutt var det amerikanske Jessica Diggins, som ble nummer to søndag, som fulgte nærmest Weng. Hun var 40 poeng bak enebakkingen, som vant verdenscupen sammenlagt for andre året på rad. Flugstad Østberg ble nummer tre. Hun var 62 poeng bak Weng.

– En drømmesesong

Marit Bjørgen gikk ut først på jaktstarten og kontrollerte inn til seier foran amerikanske Jessica Diggins. Ragnhild Haga fra Nannestad gikk seg opp fra 17.- til fjerdeplass etter å ha tapt spurtduellen med Sadie Bjornsen.

– Jeg syntes jeg gikk et godt renn og tar med meg en god følelse. Det har vært en drømmesesong. Over all forventning, sier Haga, som tok to OL-gull tidligere i vinter, til NRK.

Tiril Udnes Weng (21) fra Årnes gikk inn til en sterk 12. plass snaut to minutter bak Bjørgen. Tre plasseringer lenger ned på resultatlista fulgte fetsokningen Maiken Caspersen Falla.

Kommentarer til denne saken