Begynte å le da han så hva russerne gjorde: – De er dumme som brød

LO: Hans Christer Holund måtte bare le da han så hva russerne gjorde på fellesstarten i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

LO: Hans Christer Holund måtte bare le da han så hva russerne gjorde på fellesstarten i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Av

Hans Christer Holund ikke veldig imponert.

DEL

(Nettavisen): Klæbo viste muskler på lørdagens 15 kilometer fellesstart i Tour de Ski. Italienske Francesco De Fabiani utfordret Klæbo de siste hundre meterne og rykket ifra trønderen i den siste oppoverbakken, men Klæbo gled igjen Fabiani før oppløpet og knuste ham i spurten.

Nittedølen Hans Christer Holund ble nest beste nordmann på en 7. plass. Nordmannen mener det bare er å ta av seg hatten for en imponerende Klæbo.

– Det er klart at å gå på spurtene koster mye krefter og når man da i tillegg har det siste giret på slutten så er det sterkt, sier Holund til Nettavisen.

Holund var imidlertid ikke like imponert over russerne. Nordmannen stusser over taktikken til russerne som rykket til i front da deres antatt største håp, Ustjugov, ikke klarte å holde følge lenger bak i løype.

– De er dumme som brød. Vi får høre på sisterunden at Ustjugov slipper og da kommer det fire russere opp i tet. Man må bare le inni deg selv om man er sliten. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier Holund.

Ustjugov tapte mye tid

Italienske Francesco De Fabiani utfordret Klæbo de siste hundre meterne og rykket ifra trønderen i den siste oppoverbakken, men Klæbo gled igjen Fabiani før oppløpet og knuste ham i spurten.

– Det kjentes veldig bra ut. Jeg fikk løpet dit jeg ville. Jeg er egentlig veldig fornøyd, sier Klæbo etter løpet.

Russiske Alexander Bolsjunov endte på 3.-plass på lørdagens fellesstart.

Sergej Ustjugov har blitt sett på som Klæbos største utfordrer, men russeren fikk det svært tungt på lørdagens etappe. Elgen fra Sibir kom 42 sekunder i mål bak overlegne Klæbo.

Russeren var svært skuffet etter rennet og gikk rett forbi alle i mediesonen etter målpassering.

Klæbo leder nå med ett minutt og 21 sekunder og ett minutt og 43 sekunder ned til Ustjugov og Bolsjunov i sammendraget, før søndagens sisteetappe i touren i Val di Fiemme: Monsterbakken.

– Sender en takk til Russland

Landslagstrener for skilandslaget, Eirik Myhr Nossum, var mektig imponert over Klæbos prestasjoner lørdag og samtidig fornøyd med hvordan russerne brukte sin egen taktikk mot hverandre.

Det hadde seg nemlig slik at det var russiske Andrej Sobakarev som dro i front da Sergej Ustjugov falt av feltet.

– Nei, jeg smiler i dag. Løpet han gjør i dag er et av de mest imponerende løpene han har gjort, enkelt og greit. Han ser ut som han eier det feltet. Han får det til å se enkelt ut, sa Nossum til NRK etter rennet.

– Alt er mulig i morgen. Men jeg sender takk til Russland, de skulle jo bruke taktikk i dag, men så endte de opp med å bruke den mot seg selv. Vi skylder dem en stor takk, sa Nossum om den russiske gåingen lørdag.

Han var også klar på at han har full tiltro til Klæbo under søndagens renn opp monsterbakken og er ikke engstelig for Klæbo, på tross av at det blir hans første gang opp den bratte bakken.

– Jeg tror han takler det veldig bra. Han er i veldig god form for tiden og jeg kjenner ham ikke som defensiv, han er heller offensiv, så det tror jeg han løser veldig greit, fortsatte landslagstreneren.

Slik gikk det med de resterende norske utøverne:

7.-plass: Hans Christer Holund
10.-plass: Martin Johnsrud Sundby
12.-plass: Didrik Tønseth
13.-plass: Simen Hegstad Krüger
15.-plass: Sjur Røthe
29.-plass: Finn Hågen Krogh

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags