Gå til sidens hovedinnhold

Ett lag – ni spillere fra sju tiår

Artikkelen er over 3 år gammel

Veteranlaget til Fjellhammer stilte med spillere fra sju forskjellige tiår under en 5. divisjonskamp. Nå håper de å havne i Guinness rekordbok.

– Det tror jeg ikke noen andre har gjort før oss, sier Erik Dobloug (58) som representerte 50-tallet under håndballkampen mot Gjerdrum/Kløfta.

Ren tilfeldighet

Veteranlaget består hovedsakelig av spillere fra 20 til 70 år, og de spiller kamper i både 4. og 5. divisjon.

– Jeg vil si at laget består av en gammel kjerne pluss noen yngre spillere som ikke satser noe særlig, forteller Dobloug.

Han oppdaget tiårsforskjellen ved en tilfeldighet.

– Det hender jo ganske ofte at vi sliter med å stille nok spillere til kamp, og da må vi låne litt fra de andre lagene. Til kampen mot Gjerdrum/Kløfta fikk vi med Sverre Vestermo, som er født i 2001 og dermed kunne vi skryte av å stille med spillere fra sju forskjellige tiår.

Det mener Dobloug ingen andre har gjort før dem i håndballsammenheng.

– Og de som kan være i nærheten av å slå oss må være vårt eget damelag i 4. divisjon. De er nærmest en blåkopi av oss, sier han.

Guinness rekordbok

Nå håper han at tilfeldigheten skal komme i Guinness rekordbok.

– Vi er ganske unike. Jeg har ikke fått sjekket opp om noen har gjort det før oss, men jeg tror det er gode muligheter for å havne i den boka. Vi er i dialog med Guinness rekordbok om dagen, men det kan hende det tar litt tid før det skjer noe.

Mye historie

Det er flere rutinerte spillere på veteranlaget. Blant annet Sten Osther (født i 1948) som kom til klubben i 1975. Han var med på å vinne klubbens første kongepokal i 1977, og de to andre i 1978 og i 1983. I tillegg har han flere landskamper på merittlisten.

– Vi er en god, gammel kjerne som har spilt for Fjellhammer «hele livet». Både Sten Osther, Trond Eek og meg selv har i tillegg vært leder for klubben, så det vanker mye historie i dette laget, forteller Dobloug.

Sten Osther har spilt over 200 kamper for klubben, Trond Eek har 159 kamper og Erik Dobloug har 118. De spiller sammen den dag i dag og Dobloug forteller han er glad klubben har et tilbud til alle.

– Vi viser bredden på det bredeste. Til tross for aldersforskjellene, så trives vi veldig godt sammen. Her kan alle være med.

 

Dårligere tempo

Laget trener en gang i uka i tillegg til kamp. Fokuset er på å ha det moro.

– Vi vinner litt og taper litt, det er sånn det er. Det viktigste er å holde seg aktiv, sier Dobloug og forteller at det ikke er noe problem å spille håndball selv om man nærmer seg både 60 og 70 år.

– Så lenge man klarer å holde seg unna skader, så er det ikke noe problem. Selv om tempoet har blitt betydelig dårligere, er det fortsatt veldig moro.

På spørsmål om sporten blir for fysisk, svarer han:

– Prøv å møt Osther i en duell. Da møter du betong.

Kommentarer til denne saken