Har fått spille seg til toppformen

Matchet klokt: Kent Robin Tønnesen (t.h.) mener skadesituasjonen hans har gjort det naturlig at han er blitt matchet gradvis inn i VM. Begge foto: NTB scanpix

Matchet klokt: Kent Robin Tønnesen (t.h.) mener skadesituasjonen hans har gjort det naturlig at han er blitt matchet gradvis inn i VM. Begge foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

For 4,5 måned siden var Kent Robin Tønnesen nær å måtte amputere beinet. Nå 25-åringen glad han har fått spille seg i VM-form.

DEL

Foran tirsdagens svært viktige kamp mot Brasil har Rælingen-mannen fått spille seg gradvis inn i kampform igjen. Etter at han kom tilbake på banen i desember, etter at han i høst var gjennom fem operasjoner i leggen, blir Brasil-møtet hans åttende kamp. Mens han ikke var så mye på banen i seierskampene mot Polen og Russland, fikk Tønnesen mye spilletid mot Frankrike søndag.

Og det har vært helt bevisst.

– Ja, dette er noe jeg har snakket med Christian (trener Berge) om. Men nå føler jeg at kampformen begynner å bli hundre prosent. Hele laget er godt trent, vi tåler mye. Samtidig har det vært viktig- og riktig å rullere mye, ikke minst for min egen del. Og Eivind (Tangen) har jo gjort det bra på høyre back han også.

Stor framgang

25-åringen sier det ikke er lagt noen begrensninger på ham fra hans tyske klubb, Füchse Berlin.

– Nei, ikke i det hele tatt. Dette er noe landslagsledelsen og jeg har hatt dialog om hele veien. Jeg synes matchingen av meg her vært fint.

Og en del av spillet blir han også bare bedre og bedre i. Bakover i banen er 25-åringen blitt en langt bedre spiller. Forklaringen på det er enkel.

– Etter jeg startet i Füchse Berlin (sommeren 2015) har jeg fått mye mer tillit i forsvar. Da er det også klart at utviklingen kommer. Jeg har spilt veldig mye toer (nest ytterste mann) i 6:0.

Tenker ikke sluttspill

Der klarte han seg også bra mot franske verdensstjerner søndag. Norge tapte en kamp Tønnesen følte de kunne fått mer ut av.

– Det var helt greit og jeg føler også resultatet (31–28) lyver litt. Vi var nærmere enn dem enn det. Jeg synes vi er kommet bra i gang. Samtidig tror jeg laget er veldig bra trent, så vi kommer til å stå mesterskapet godt.

Kampen mot Brasil tirsdag kan med seier i realiteten sikre an andreplass og dermed åttendedelsfinale mot lag nummer tre i gruppe B. Motstandere blir høyst trolig Slovenia, Makedonia, Island eller Tunisia.

På spørsmål om man for all del ønsker å unngå Slovenia, som også slo laget i VM-playoff. Et wildcard er derfor årsaken til at Norge i det hele tatt er med i VM.

– Brasil blir på ingen måte noen lett kamp. Det er kun den kampen vi tenker på. Samtidig vet vi også at vi må slå lag på Slovenias nivå for å kunne gå langt i dette mesterskapet.

Den siste gruppespillskampen går mot Japan torsdag.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken