– Har aldri blitt pepet ut så mye før

HOLDT HODET KALDT: Kent Robin Tønnesen satte først inn et vakket langskudd til 29-27. Deretter avgjorde han kampen mot Polen med et sjumeterkast i en atmosfære de færreste kan forestille seg. FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX

HOLDT HODET KALDT: Kent Robin Tønnesen satte først inn et vakket langskudd til 29-27. Deretter avgjorde han kampen mot Polen med et sjumeterkast i en atmosfære de færreste kan forestille seg. FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

KRAKOW, POLEN: (Polen – Norge 28-30). Kent Robin Tønnesen fikk sitt livs håndballopplevelse da han på mange måter ble helten foran nesten 15.000 heller høylydte polakker.

DEL

Rælingen-mannen scoret de to siste målene, og dundret inn seks- totalt, da det norske håndballeventyret fortsatte med den sensasjonelle seieren mot Polen lørdag kveld.

24-åringen fikk også virkelig testet egne nerver da han skulle ta et norsk sjumeterkast minuttet før slutt. Men Tønnesen holdt hodet kaldt og fastsatte sluttresultatet.

– Jeg har aldri blitt pepet ut så mye før som da jeg skulle ta den straffen. Men det var bare å stenge all lyden ute og fokusere. Det gikk heldigvis bra, sier han til rb.no søndag formiddag.

– Lett å stå opp

Da har han vært gjennom en natt hvor det ikke ble altfor mye søvn. Til det satt både lyden i hallen og ikke minst bragden for hardt i.

– Det gjør ingenting med lite søvn. Det er lett å stå opp etter noe slikt. Det føles helt fantastisk og vi har enda mer på gang.

Det trenger også Tønnesen & co. De må trolig både slå Makedonia mandag og unngå mer enn tremålstap mot Frankrike onsdag for å gå til en historisk semifinale. En annen mulighet er hvis Polen skulle avgi poeng mot Kroatia onsdag. Da vil seier mot Makedonia være nok.

– Makedonia er den neste kampen. Nå er det svært viktig bare å holde fokus mot den.

– Frankrike sterkere

Laget fra Balkan har en av de få venstrehendte skytterne i verden som har enda råere skudd enn Tønnesen i sine rekker. Men romerikingen mener makedonerne er mye mer enn bare Kiril Lazarov.

– De har et veldig bra lag med flere sterke spillere enn Lazarov. Samtidig er det et lag vi har gode muligheter til å slå, hvis vi gjør en god kamp.

Og da venter de regjerende verdensmesterne som rett og slett feide Kroatia av banen lørdag.

– Egentlig er Frankrike et bere lag enn Polen. Men på hjemmebane kan styrkeforholdet også gå i polakkenes favør. Det så vi jo i gruppespillet der Polen vant (31-26). Samtidig kan også Kroatia plage Polen skikkelig hvis de henger med fra start. Men dette får vi ikke gjort noe med. Vi skal gjøre jobben selv, slår Tønnesen fast.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken