Marerittet over for Tønnesen, stort håp om VM-spill

SKREKKSKADE: Kent Robin Tønnesen

SKREKKSKADE: Kent Robin Tønnesen Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kent Robin Tønnesen (25) er sannsynligvis snart tilbake på håndballbanen etter skrekkskaden fra tidligere i høst. Romerikingen risikerte amputasjon.

DEL

– Det har gått over all forventning, faktisk veldig bra, sier Tønnesen til NTB.

Men han risikerte å miste det ene beinet for bare noen måneder siden. En muskel i leggen ble 80 prosent revet av under en kamp.

Leggen hans blåste seg opp til dobbel tykkelse. Bare snarrådighet fra klubblegen reddet ham fra store komplikasjoner og en mulig amputasjon.

Etter fem operasjoner på to døgn hadde kirurgene fått kontroll på den dramatiske situasjonen.

– Nå kan jeg hoppe og løpe. Håpet og troen sier at jeg kan være tilbake i kamp i desember. Det har også vært målet mitt hele veien, sier han.

Norge spiller VM i Frankrike januar, og uten tilbakeslag på veien, tyder mye på at Tønnesen er med i troppen. Hans friske venstrearm er noe de fleste lag vil ha med i båten.

Smerte

Bildene av Tønnesen på sykehus var ikke hyggelige.

– Smertene jeg hadde i to dager etter skaden, var veldig store. Leggen fikk kjørt seg med fem inngrep. Dersom man ikke hadde fått tappet ut de store blodmengdene fortløpende, kunne både sener, muskler og bein blitt ødelagt for alltid, sier Tønnesen til NTB.

De norske håndballgutta sikret seg en sensasjonell fjerdeplass i sist EM. Det ble knepent tap for Tyskland i semifinalen. Kroatia ble så for god for Norge i bronsekampen.

VM-plassen kom i gave etter et frikort fra Det internasjonale håndballforbundet (IHF). I kvalifiseringen tapte Norge for Slovenia.

Tønnesen spiller til daglig i Füchse Berlin, og han sikter nå mot å få med seg noen kamper i Bundesliga i desember.

Norge starter VM i midten av januar.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken