Gå til sidens hovedinnhold

La du merke til dette? – Det vi har snakket mest om

Artikkelen er over 2 år gammel

Oftedal mener spillernes kroppsspråk sviktet: - Det ble for alvorlig.

(Nettavisen): Men mot Ungarn løsnet det for håndballjentene, etter at de pratet mye om det før kampen.

Norge har trøblet innledningsvis i EM og havnet i en vanskelig posisjon før tirdagens skjebnemøte med Nederland.

Norge må vinne sin kamp, samtidig er de norske håndballjentene også avhengig av at en rekke andre resultater går i deres favør nå.

– Snakket aller mest om

Norge tapte to av tre kamper i det første gruppespillet, men slo nådeløst tilbake mot Ungarn fredag og vant med solide 13 mål mot magyarerne,

Det var spesielt én ting som skilte kampen mot Ungarn fra de andre kampene. Det norske lagte viste en helt annen innstilling på banen.

Det hadde de snakket mye om på forhånd, ifølge Stine Bredal Oftedal – landslagskapteinen fra Nittedal.

- De der «high fivene» funker, og det er faktisk noe av det vi har snakket aller mest om, kroppsspråk. I kamp én er det faktisk det vi mangler mest. Vi må rett og slett gjøre ting som er «basic», sier hun til Nettavisen.

- Har vi mye kroppsspråk, kommer også intensiteten mye tydeligere fram. Vi taper kamper på at vi ikke har intensiteten og kroppsspråket, og da er de bedre å overdrive litt, slik vi gjorde mot Ungarn, sier Oftedal.

- For alvorlig

Les også

– Det er typisk jentegreie, og jeg synes det er en uting

 

En annen journalist i pressesonen spør den norske kapteinen om de norske jentene rett og slett var for knytt tidlig i mesterskapet.

- Ja, det ble for alvorlig, for fort, sier Bredal Oftedal.

Heidi Løke, som har vunnet det som går an å vinne på håndballbanen og har levert et sterkt EM så langt, er helt enig med sin kaptein.

- Det er utrolig viktig, sier hun til Nettavisen.

- Kroppsspråket er viktig. Når alle jubler når det har blitt gjort en takling, det er ikke gøy for motstanderen, sier strekspilleren videre.

Mot Ungarn var det jubel, knyttede never og «high fives» hver eneste gang det ble gjort en takling, en redning eller et norsk mål.

- Det er viktig

- Når noen scorer, og alle jubler, det er faktisk viktig. Man må glede seg over gode prestasjoner, sier Heidi Løke på spørsmål fra Nettavisen.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson bekrefter også at det har vært mye snakk om kroppsspråk og innstilling etter den tøffe EM-starten.

- Ja, det er noe vi også forsøkte å ha mot Romania i starten, men der ble litt borte da vi slet i den kampen, sier Hergeirsson til Nettavisen.

- Det er viktig at noen går foran, både i motgang og medgang. Det var viktig av ledertypene i laget, både i oppvarmingen og i inngangen til kampen mot Ungarn. Kapteinsteamet, Heidi Løke, Camilla Herrem, og Kari Brattset fikk med seg resten av laget, sier Hergeirsson.

Nå håper Norge-sjefen de samme skal gjøre dette videre.

- Det gjelder å gjøre det samme når kampene blir jevne, sier han.

Tirsdag møtes Norge og Nederland i mellomrunden av EM. Kun seier er godt nok for det norske lagte om semifinale skal bli en realitet.

Kommentarer til denne saken