Gå til sidens hovedinnhold

Håper å slå Vukicevic-rekorden

Marcus Moen (18) har flere mål for EM

Artikkelen er over 4 år gammel

Marcus Moen (18) er spådd en lys framtid. Nå er han klar til å måle krefter i U20-EM.

Jessheim-gutten, som konkurrerer i 110 meter hekk, har ambisjoner om å ta seg til en finale under helgens U20-EM i Italia.

Fredag går forsøksheatene og en eventuell semifinale.

– Finalen går på lørdag og jeg håper jeg kan være en av de åtte som løper den, sier 18-åringen som deltar i sitt hittil største stevne.

Vil slå rekord

Selv om en finaleplass er den store drømmen, innrømmer 18-åringen at han også kan være fornøyd med andre plasseringer.

– Jeg kom til semifinalene under U18-EM i fjor, og endte som nummer ni. I år konkurrerer jeg mot utøvere som er eldre enn meg, så jeg er fornøyd om jeg blir topp ti.

Men det er ikke bare plasseringer hekkeløperen har tanker og meninger om under helgens EM.

– Jeg har et håp om å slå 18-årsrekorden til Vladimir Vukicevic. Han har foreløpig den norske rekorden for 18-åringer på den distansen, sier Moen.

For kun noen uker siden løp Moen på tiden 13.87 på et stevne i Mannheim i Tyskland. Det er kun et tidel bak norgesrekordholderen.

Kisa-gutt

18-åringen hadde lenge vært sikker på at han skulle klare EM-kravet, men under oppkjøringen i vinter pådro han seg tretthetsbrudd og var ute med skade i over tre måneder.

– Jeg var redd jeg ikke skulle rekke det, men jeg jobbet hardt og trente meg i form. Heldigvis kom jeg med til EM.

Nå roser han klubben for jobben som ble lagt ned.

– Ull/Kisa har brukt mye ressurser på meg og har hele veien hjulpet meg slik at jeg kan bli så god som mulig. Jeg kunne aldri ha tenkt meg å løpt for en annen klubb. Jeg er Kisa-gutt for livet, sier han.

– Et stort talent

En av dem som har fulgt Moen fra starten er hovedtrener Hans Jørgen Borgen i Ull/Kisa friidrett.

– Marcus er kanskje et av de to–tre største talentene vi har hatt i klubben de siste 20 årene. Han har hodet på rett plass og har aldri tatt noen snarveier. Om han presterer på sitt beste, så tror jeg han når en EM-finale, sier hovedtreneren.

Kommentarer til denne saken