Kippe kåret til «Årets forbilde» – hat-trick for Reiten

Lillestrøm  20181124.
Eliteserien fotball 2018: LSK - Kristiansund. 
Lillestrømspillerne jublet for fortsatt plass i eliteserien i fotball. Her er Frode Kippe etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Kristiansund på Åråsen Stadion lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lillestrøm 20181124. Eliteserien fotball 2018: LSK - Kristiansund. Lillestrømspillerne jublet for fortsatt plass i eliteserien i fotball. Her er Frode Kippe etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Kristiansund på Åråsen Stadion lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto:

Av

En tidligere LSK-spiller ble kåret til Årets spiller i Eliteserien 2018. I Toppserien gikk prisen ikke overraskende til Guro Reiten. Kniksens hederspris ble tildelt Kjetil Rekdal.

DEL

Frode Kippe mottok prisen for årets forbilde i Eliteserien 2018 under gallaen Fotballfesten på Ullevål stadion søndag kveld.

40-åringen Frode Kippe er en bauta i norsk toppfotball. Han har som kaptein og forsvarsspiller på Lillestrøm scoret seriemål i hver sesong siden 2007. Han har spilt for Lillestrøm siden 2002 og har hele 269 kamper for gultrøyene. I siste serierunde ledet han LSK med kapteinsbindet rundt armen til en ny eliteseriesesong.

Han mottok prisen for årets forbilde etter å ha vært en inspirasjonskilde i over tjue år. Kippe fikk også Kniksenprisen som årets beste forsvarsspiller i 2007-sesongen.

Røa-spilleren Kristine Leine måtte velge mellom å bli sykepleier eller VM-spiller for Norge i Frankrike til sommeren. Med tungt hjerte valgte hun fotballen. Etter dette valgte hun å snakke åpent om hvordan hun hadde det med valget sitt.

På søndagens «Fotballfest» på Ullevål ble hun kåret til årets spillerforbilde. Hun har spilt samtlige kamper fra start og vært en viktig forsvarskjempe for Røa denne sesongen.

Prisdryss til LSK Kvinner

Oslo  20181125.
Prisutdeling under Fotballfesten søndag kveld. Prisen for Årets spiller Toppserien går til Guro Reiten. 
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oslo 20181125. Prisutdeling under Fotballfesten søndag kveld. Prisen for Årets spiller Toppserien går til Guro Reiten. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

I kategorien Årets spiller i Toppserien 2018 var to LSK Kvinner-spillere nominerte – Ingrid Syrstad Engen og Guro Reiten.

Ikke overraskende gikk prisen til sistnevnte – og under gallaen røpet hun også målet om å bli verdens beste fotballspiller.

– Man må jo prøve på det som kanskje er uoppnåelig, sier hun på intervjuet med tv-kanalen Max.

Reiten fikk selvsagt også prisen som Årets toppscorer i Toppserien, og fikk også prisen for Årets mål – scoringen fra 50 meter borte mot Vålerenga.

LSK-spiller Reiten takket Hege Riise etter at hun mottok prisen for årets spiller i Toppserien, og mente hun aldri hadde vært så god uten en så god trener som Riise.

– Ingen ho, ingen meg, sa hun.

Og nettopp Hege Riise mottok prisen som Årets trener i Toppserien etter den formidable sesongen laget har hatt.

LSK vant serien overlegent, kvalifiserte seg for kvartfinalene i Champions League, og kan neste helg heve kongepokalen om de vinner cupfinalen.

Eks-LSK-er Årets spiller

Oslo  20181125.
Prisutdeling under Fotballfesten søndag kveld. Prisen for Årets trener toppserien går til Hege Riise. Svein Maalen får prisen for Årets trener i eliteserien. Programleder Susanne Jørstad t.h.'
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Oslo 20181125. Prisutdeling under Fotballfesten søndag kveld. Prisen for Årets trener toppserien går til Hege Riise. Svein Maalen får prisen for Årets trener i eliteserien. Programleder Susanne Jørstad t.h.' Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto:

Rosenborgs siste skanse André Hansen mottok prisen som Årets spiller.

Hansen har vært en viktig brikke i Rosenborgs gullag denne sesongen, og stakk av med prisen for årets spiller i konkurranse med Molde-spilleren Eirik Hestad og sin lagspiller i Rosenborg Birger Meling.

28-åringen er kanskje den viktigste grunnen til at det ble suksess for Rosenborg også denne sesongen, for det Hansen har levert i buret har vært utrolig imponerende. På 29 kamper har sisteskansen kun sluppet inn 23 mål.

Han leverte to strafferedninger i en og samme kamp, og dette skjedde i kanskje den viktigste kampen for Rosenborg. Han har framstått som en trygghet bakover, og fotballekspert Jesper Mathisen undrer hvorfor ingen større klubber i Europa har gjort et forsøk på å hente den klart beste keeperen i Eliteserien.

Årets gjennombrudd

Årets toppscorere i Eliteserien og Toppserien 2018 var Franck Boli og Guro Reiten, men henholdsvis 17 og 21 mål. Reiten mottok prisen for årets toppscorer for andre år på rad.

– Dette er en lagseier, sa Boli.

Erling Braut Haaland mottok prisen for årets gjennombrudd i Eliteserien. 18-åringen har herjet for Molde i år og vært en av Eliteseriens store stjerneskudd.

På 20 kamper scoret han 12 mål, som holder til en tredjeplass på toppscorerlisten. Suksessen gjorde at Haaland i sommer landet en overgang til den østerrikske klubben RB Salzburg etter jul. Han fikk imidlertid spiller ut sesongen for Molde, men er klar for den nye klubben i januar.

Emilie Nautnes ble kåret til årets gjennombrudd i Toppserien.

– Det er veldig stas og veldig kjekt å få en slik pris, sa hun.

Hedersprisen til «Reka»

Start-trener Kjetil Rekdal hadde ingen hyggelig lørdag etter at Start rykket ned til Obosligaen, men søndag ble han tildelt Kniksens Hederspris.

20 år etter straffesparket mot Brasil ble Kjetil Rekdal (50) søndag tildelt Kniksens hederspris, da norsk fotball feiret seg selv på Ullevål.

– Jeg er overrasket og sjokkert, for dette hadde jeg ikke sett for meg, det må jeg ærlig innrømme, sa Rekdal da han mottok statuetten fra Egil Drillo Olsen.

Kniksens hederspris tildeles en person, eller et lag, som i et enkelt år eller spesielt over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk fotball.

– Sankthansaften 1998 vil for alltid assosieres med deg, dine stygge, gule sko og den straffen i Marseille. Så får vi andre som var med på den bragden kose oss med at vi slipper å stå altfor mye i rampelyset. Som vanlig tar du en for laget, sa Egil Olsen da han presenterte årets prisvinner.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags