Ny og skuffende opplevelse for Ajer

Sofia, Bularia 20180909.
Kristoffer Vassbakk Ajer  t.h.under Nations League mellom Bulgaria-Norge på Vasil Levski stadion i Sofia søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sofia, Bularia 20180909. Kristoffer Vassbakk Ajer t.h.under Nations League mellom Bulgaria-Norge på Vasil Levski stadion i Sofia søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Kristoffer Ajer fra Rælingen fikk en ny opplevelse søndag, og han likte den ikke. Etter seier i sine fem første A-landskamper for Norge måtte han svelge et tap i Bulgaria.

DEL

– Det føles bittert. Vi produserte nok sjanser til å score et par mål i første omgang, men så var vi ikke gode nok inne i egen boks på den ene muligheten Bulgaria hadde, sa han etter nasjonsligakampen i Sofia.

Normalt ville det vært jubel over å slippe til bare én sjanse på bortebane mot en såpass kvalifisert motstander, men det muntret ikke opp Ajer.

– Jeg føler at vi gjorde en grei kamp ut fra sjansestatistikken, men når du taper 0-1 med landslaget vil du alltid sitte igjen med en sur følelse, og det vil være skuffelse som rår i garderoben, så det er en mager trøst, sa den tidligere LSK-spilleren til NTB.

Ajer har spilt hvert minutt av hver kamp siden debuten mot Australia i mars, og med tre ulike makkere. Neste gang blir det ikke Håvard Nordtveit, som han har startet med fire av seks ganger. Hoffenheim-spilleren ble utvist rett før slutt søndag.

– Det var uheldig. Håvard prøvde å være først på ballen. Jeg vet ikke i hvilken grad han traff motspilleren, men dommeren valgte å gi ham kort, og det er selvfølgelig surt, sa Ajer.

Hittil har 20-åringen spilt 329 minutter med Nordtveit, 180 med Tore Reginiussen og 28 med Sigurd Rosted. Reginiussen ligger nok langt fram i løypa til startplass mot Slovenia i oktober.

Seiersvant

Ajer fikk ikke bare sitt første tap med Norge, han fikk det første tapet overhodet denne sesongen. Celtic er ubeseiret i samtlige kamper han har spilt: Fem i mesterligakvalifisering, to i europaligakvalifisering, tre i serien og en i ligacupen. Lagets to tap har kommet i de to eneste kampene romerikingen ikke har spilt, men slikt er han ikke opptatt av.

– Vi taper som et lag og vinner som et lag, så enkelt er det.

Han innrømmer at det ble vanskelig da Bulgaria tok ledelsen en drøy halvtime før slutt.

– Vi ble nok litt stresset. Vi fikk en i sekken som var tung å svelge, og så klarte vi ikke å produsere nok sjanser. I internasjonal fotball et det vanskelig å vende kamper, og bulgarerne er noen luringer. De var rutinerte og smarte mot slutten, sa han.

Bulgarske marginer

Bulgaria, som var tredjeseedet ved gruppetrekningen, har vunnet begge sine første kamper selv om laget i begge kamper har vært underlegent i de offensive kategoriene UEFA fører statistikk for.

Slovenia hadde 58-42 i besittelse, 8-0 i hjørnespark, 60-21 i farlige angrep og 13-7 i avslutninger, men tapte 1-2. Norge hadde 56-44 i besittelse, 12-3 i hjørnespark, 43-17 i farlige angrep og 13-3 i avslutninger, men tapte 0-1.

Toppseedede Slovenia var uheldig også mot Kypros søndag (selv om kypriotene var litt bedre i de nevnte kategoriene) og står med null poeng, mens Norges seier over Kypros var den eneste i gruppa så langt der det klart beste laget vant.

Norge er i ferd med å bygge Ullevaal til et fort, og kampene mot Slovenia og Bulgaria der i oktober kan bringe Lars Lagerbäcks lag tilbake i førersetet.

– Gruppa lever for fullt, og vi har fortsatt alle muligheter til å vinne den. Å vinne de to kampene på neste samling er absolutt mulig, sa Ajer til NTB.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags