Sjögren: – Burde kanskje valgt annerledes

Martin Sjögren sammen med sine skuffede spillere etter EM-åpningskampen mot Nederland.

Martin Sjögren sammen med sine skuffede spillere etter EM-åpningskampen mot Nederland. Foto:

Av

Martin Sjögren overrasket søndag ved å bruke Maria Thorisdottir på midtbanen, en plass hun ikke har hatt på to år. Etterpå åpnet han for at det var en feil.

DEL

– Om vi skulle gjøre det om igjen, så ville jeg kanskje brukt Maren (Mjelde) på midtbanen og «Thoris» som midtstopper, men det har ikke så mye for seg å angre. Vi får gjøre en analyse og forsøke å trekke noen konklusjoner, men i dag så ikke kampbildet bra ut for oss, sa han etter 0-1-tapet for Nederland i EMs åpningskamp.

Sjögren flyttet Mjelde fram på midtbanen etter hvert, men da hadde kampen havnet i feil spor for Norge, og laget greide ikke å ta seg inn igjen.

– Vi fikk ingen veldig effekt av det, og heller ikke da vi byttet inn Guro Reiten. Endringene vi gjorde i Frankrike ga bedre effekt, sa han.

Landslagssjefen vraket Andrine Hegerberg, som har vært fast på laget, og gjorde to endringer på midtbanen fra generalprøven.

– Jeg trodde de som startet skulle gjøre det bedre. Jeg synes de som spilte, og særlig Thoris, gjorde en ganske god kamp og kan holde hodet hevet. Vi ville ha henne i laget for hennes duellspill og hodestyrke.

Ikke godt nok

Landslagssjefen hadde håpet på et helt annet utfall av åpningskampen i Utrecht.

– Prestasjonen kom ikke opp på det nivået vi håpet og kanskje kan kreve. Problemer i angrepsspillet var den viktigste årsaken. Vi fikk strekk, ble uorganisert og fikk mange brudd mot oss. Nederland utnyttet det og skapte ganske mye. Vi tapte faktisk mot et lag som var bedre enn oss, sa han.

Verken formasjonen eller spillet lignet på det han har prøvd å drille inn på treningene.

– I dag hadde vi ikke særlig mye ballbesittelse. Tanken var å eie ballen litt lenger. Vi spilte veldig direkte i dag, sa han.

Lade om

Nå blir jobben hans å sette laget i stand til å prestere i de gjenværende gruppekampene mot Belgia (torsdag) og Danmark (neste mandag).

– Det er av største viktighet at vi greier å lade om. Mesterskapet er tett, og vi har bare tre dager før neste kamp. Da har vi ikke råd til å bruke masse energi på negative ting. Selvsagt skal vi være skuffet når vi taper, men i morgen må vi gå videre, sa han.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags