Kippe avslører: – Det var krise før finalen

MATCHVINNER: Frode Kippe ble matchvinner under årets cupfinale, til tross for at han var svært syk. Nå kommer det fram at formen var enda verre enn han ville gi uttrykk for.

MATCHVINNER: Frode Kippe ble matchvinner under årets cupfinale, til tross for at han var svært syk. Nå kommer det fram at formen var enda verre enn han ville gi uttrykk for. Foto:

Uken før cupfinalen mellom LSK og Sarpsborg 08 ble Frode Kippe (39) syk, men han slo tilbake og ble matchvinner. Nå kommer det fram at formen var dårligere enn først antatt.

DEL

I et intervju med klubbens egen hjemmeside forteller LSK-kapteinen hvordan han opplevde uka før sesongens viktigste kamp.

– Jeg ble dårlig etter Sandefjord-kampen, og slet hele den uka før finalen. Jeg ble nesten ikke bedre – selv om jeg var på trening fredag og lørdag. Jeg hadde fryktelig tung pust, forteller Kippe til LSK.no.

Hele cupfinalehelgen slet Kippe med formen – noe som også gjorde at han ikke orket å være med lagkameratene på feiringen av triumfen fra scenen i Norges Varemesse.

– Jeg husker det var krise dagen før finalen. Legen måtte på apoteket lørdag kveld for å hente noe medisiner, men det hjalp ikke noe særlig. Jeg sov lite. Og jeg var fryktelig tung under kampen også. Jeg merket det med en gang på oppvarminga. Slet med pusten, slet med å forflytte meg. Det gikk på halv maskin, men jeg prøvde å stå riktig og være på riktig sted. Det løsnet litt utover i andre omgang, men kroppen var ikke bra under kampen, sier midtstopperkjempen.

LES ALT FRA CUPFINALEN HER!

Til tross for den elendige formen ble til slutt kapteinen den store helten da han stanget inn 3-1-målet. Noe som viste seg å bli avgjørende til slutt.

– Målet står igjen som det sterkeste minnet fra cupfinalen. Jeg følte at det kunne være et matchavgjørende mål. Og at det skjer på corner foran Kanari-Fansen ... Jeg scoret i det samme målet på slutten av kampen mot Vålerenga i 2009, og det har fram til nå vært den største opplevelsen med å score mål. Det å klare noe tilsvarende i en cupfinale, er ekstremt, sier LSK-kapteinen.

LES ALT FRA CUPFINALEN HER!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags