Gå til sidens hovedinnhold

Kan sikre etterlengtet norsk EM-gull

Artikkelen er over 2 år gammel

Ikke siden 1997 har Norge tatt EM-gull i sandvolleyball. Søndag kan Anders Mol og Christian Sandlie Sørum sikre ny norsk gulljubel.– På tide, mener duoen.

I 1997 kunne Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud juble for norsk EM-gull i sandvolleyball i Roma. Siden den gang har de norske titlene uteblitt i mesterskapene.

Søndag kan Anders Mol og Christian Sandlie Sørum fra Rælingen gjøre noe det. Duoen er klare for sin første EM-finale i karrieren og kan sikre Norges første gullmedalje på 21 år.

– Når det er så lenge siden, sier det sitt om hvor stort og vanskelig det er. Det hadde vært utrolig moro å bli historiske, sier Sandlie Sørum.

Vant majorturnering

Søndag ettermiddag trengte den norske duoen kun 40 minutter på å slå spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira 2-0 i sett (21-19 og 21-16) i semifiinalen i nederlandske Den Haag.

Sandvolleyballparet er i forrykkende form og står med 12 strake seiere. Forrige uke vant de majorturneringen i Gstaad og fikk sitt store gjennombrudd. Det var den første norske seieren på verdenstouren siden Høidalen og Kjemperud vant turneringen i Berlin for 20 år siden.

21-årige Mol og 22-årige Sørum var knapt født da Høidalen og Kjemperud sikret norsk EM-gull. Nå håper duoen å få norsk sandvolleyball tilbake på tronen.

– Når vi først er i en semifinale, så tenker jeg at vi like godt kan ta hjem en gullmedalje. Og om det blir medalje, så hadde ikke det vært så galt, sier Mol.

I fjorårets EM røk duoen ut i kvartfinalen. Paret er minst sikret en fjerdeplass i Nederland.

– Det hadde vært veldig kjipt med en fjerdeplass når vi har kommet så langt. Vi vil gjerne avansere til finalen, og da går man for gull, så vi skal så klart gjøre vårt beste, følger makker Sørum opp.

Gull i U20-EM

Sørum og Mol har tidligere vunnet U20-EM i 2015 og 2016.

Finalen i seniorenes europamesterskap spilles i Den Haag søndag kveld. 

Norges forrige EM-medalje kom i 2012 da Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr sikret bronse. På kvinnesiden må man tilbake til 2008 da Nila Håkedal og Ingrid Tørlen tok sølv, mens Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide noterte seg for bronse. (NTB)

Kommentarer til denne saken