Ulykken skjedde i en rundkjøring i spanske Girona, hvor proffsyklisten fra Haga er bosatt. Til TV2 sier 24-åringen at utfallet kunne blitt langt verre enn et brudd i håndleddet.

– Det kan alltid gå verre når man krasjer med bil. En brukket arm... Jeg var allerede i trening igjen dagen etterpå. Jeg skal nok klare å komme meg greit tilbake, sier Grøndahl Jansen til TV-kanalen.

Tror på kort avbrekk

Onsdag skal nesbuen ta røntgenbilder av bruddet for å finne ut hvilken behandling som kreves.

– Bruddet er stabilt, slik det ser ut nå, så det er ikke noe behov for å operere. Forhåpentligvis slipper jeg å operere, og da kan jeg bare fortsette å trene innendørs slik jeg er i gang med allerede. Så får jeg vel ta av gipsen etter en fire ukers tid. Da er jeg tilbake på sykkelen, sier Grøndahl Jansen.

Det gir idrettsutøveren tro på at

– Jeg tror ikke det kommer til å påvirke forsesongen så mye. Men det blir jo litt omrokkering.

Fikk ny sponsor

Tirsdag annonserte det nederlandske profflaget at de fra 2019 får en norsk navnesponsor. Lotto-Jumbo endrer navn til Jumbo-Visma etter det norske softwareselskapet.

– Det er gøy at et norsk selskap går inn i sykkelsporten på denne måten. At en merkevare som Visma ser verdien av dette, er et veldig tydelig signal om at sykkel har fått en bra standing også blant næringslivet her hjemme, sier tidligere verdensmester Thor Hushovd, som nå er TV2s sykkelekspert.