– Jeg er litt lettet faktisk

TILBAKE IGJEN: Aksel Lund Svindal gjorde nok et comeback da han kjørte sitt første verdenscuprenn på nesten ett år.

TILBAKE IGJEN: Aksel Lund Svindal gjorde nok et comeback da han kjørte sitt første verdenscuprenn på nesten ett år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aksel Lund Svindal (34) imponerte i comebacket og ble nummer tre i Lake Louise-utforen.

DEL

– Jeg er litt lettet faktisk. Du vet aldri, selv om det har kjentes ok ut på trening, så var det et sjokk å komme hit i går på World Cup. Slagete, høy hastighet, dårlig sikt. Det kostet litt å få mobilisert i dag, sier Lund Svindal til NRK etter målgang.

– Nå er det ikke sikkert det blir pallen, men det ser bra ut foreløpig. Det kjennes godt ut, tilføyde Kjeller-karen.

Han gjorde i fjor høst et vellykket comeback etter en korsbåndsskaden i det ene kneet, men kneet ga store problemer og det ble med fire renn og ny operasjon i januar.

Rett på pallen

Lørdag kveld kjørte han sitt første renn på 343 dager, og fra startnummer 13 kjørte Lund Svindal ned til andreplass i mål, 32 hundredeler bak Beat Feuz.

Østerrikeren Matthias Mayer kom inn mellom Feuz og Lund Svindal, ni hundredeler unna teten.

Ingen av de på startnumrene bak klarte dog å skyve han utenfor pallen, og comebacket kan ikke kalles annet enn en enorm suksess.

– Det er en trygghet, samtidig så har jeg vært ganske trygg på å få det til før eller senere, men man vil helst ikke at det skal gå for lang tid. Det er digg å få det til med en gang, sier Lund Svindal om pallplasseringen.

Restitusjonsutfordring

Søndag kveld kjører han favorittdisiplinen super-G i den canadiske bakken. Av hans åtte verdenscupseire i Lake Louise, er seks i super-G og to i utfor.

For at Lund Svindal skal kjempe i toppen en dag etter utfor-belastningen må han optimalisere restitusjonen for eget kne.

– Når du kjører så kjenner du det ikke, da skal det skje noe helt ekstremt. Men man kjenner det når du kommer ned, sier 34-åringen på spørsmål om smertene.

– Nå er det bare å komme seg tilbake å få syklet. Det høres kjedelig ut, men det er faktisk det som funker best. Det blir mange timer på sykkelen, så får vi krysse fingrene for at vi kan stå her i morgen, og om ikke det har gått like bra så i hvert fall ha en god sjanse til å gjøre det.

Med tredjeplassen i Lake Louise fortsatte på mange måter den råsterke idrettsutøveren Aksel Lund Svindal der han slapp sist han konkurrerte. Med tredjeplass i sin første konkurranse siden utfor-andreplassen i Val Gardena 17. desember i fjor.

HØR PODKAST MED HENRIK KROSTOFFERSEN:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags