SEIER: Ifeanyi Mathew og resten av LSK-mannskapet hadde god kontroll på hjemmelaget som feiret 100 år tirsdag kveld. Nå nærmer kanarifuglene seg teten i Obos-ligaen.
Rune Stoltz Bertinussen / Ntb

Spolerte jubileet – nå er LSK kun seks poeng bak teten

(Tromsø-LSK 0-1) LSK spolerte 100-årsjubileet til Tromsø etter at Torbjørn Kallevåg satte inn kampens eneste scoring.
Publisert

For scoringen som kom allerede etter 15 minutters spill blesatt kontant i mål av vingen etter et flott forarbeid på LSKs høyreside.

En glimrende pasning innover i banen mot Fredrik Krogstadsom satte opp Kallevåg på 15 meter – og plutselig var bortelaget i ledelsen.

Resten av førsteomgangen ble et stort gjesp, uten de heltstore sjansene til noen av lagene, selv om LSK var nærmest å øke ledelsen.

I andre omgang var Tromsø mer med på notene og yppet seg vedenkelte anledninger mot et LSK-forsvar, som for kvelden, hadde god kontroll mednykommer Garnås og Amundsen som nykomponert stopperpar.

TIL forsøkte i sluttminuttene å sette i gang et stormløp motbortemålet, men LSK hadde god kontroll på det hjemmelaget hadde å by på.

RB kommer tilbake med mer fra kampen utover kvelden.

SKADET: Björn Bergmann Sigurdarson er ikke med i LSK-troppen mot Trosmø.

SKADET: Björn Bergmann Sigurdarson er ikke med i LSK-troppen mot Trosmø. Foto:

Sigurdarson skadet

Både Sigurdarson og Ebiye Moses ble hjemme på Romerike da LSK dro til Tromsø mandag. De er heller ikke på plass når LSK møter Tromsø på Alfheim tirsdag kveld.

Sigurdarson pådro seg en liten skade da LSK slo Ranheim for ei uke siden. En smell i et ribbein betyr at han ikke har kunnet trene med laget siden den kampen. Mandag var han med på deler av fellestreningen, men testen av ikke god nok til at han ble med nordover.

– Han klarte ikke å løpe på mer enn 60 prosent, sier LSK-trener Geir Bakke.

En syk Ebiye Moses som var svært aktuell fra start på venstrekanten, er heller ikke i LSK-troppen.

Garnås-debut fra start

Fra LSK-laget som startet mot Ranheim, gjøres det totalt fire endringer. Fredrik Krogstad kommer inn for Sigurdarson slik han også gjorde den siste halvtimen mot trønderne.

I forsvaret gjøres det to endringer. Nysignerte Espen Garnås som fikk sin debut da han kom inn mot slutten mot Ranheim, starter denne gangen. Han kommer inn for Philip Slørdahl og danner stopperduo med Marius Amundsen.

Simen Kind Mikalsen har slitt med et kne siden forrige kamp. Han er med i troppen, men Aleksander Melgalvis erstatter ham i førsteelleveren. Simen Rafn bytter dermed fra høyre- til venstreback.

I trioen på topp kommer Torbjørn Kallevåg inn på laget, mens Magnus Knudsen starter på benken.

Tromsø 100 år

Oppgjøret mot LSK er Tromsøs jubileumskamp. Klubben fyller 100 år på kampdagen, 15. september.

Forrige gang LSK spilte en jubileumskamp som ikke var klubbens egen var i 2017 da de møtte Rosenborg på Lerkendal. Den gangen utliknet Frode Kippe til 1-1 rett før slutt og ødela litt av jubileumsfeiringen.

LSKs lag (4-3-3): Mads Christiansen – Aleksander Melgalvis, Espen Garnås, Marius Amundsen, Simen Rafn – Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Torbjørn Kallevåg.

De øvrige i LSK-troppen: Jo Coppens, Lars Ranger, Simen Kind Mikalsen, Philip Slørdahl, Magnus Knudsen, Eskil Edh, Alexander Sannes.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken