SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Ellevill lottofeber i Norge

Forrige uke passerte premiepotten i VikingLotto en halv milliard kroner. Det har aldri skjedd før. Foto: Lars Hulleberg/Norsk Tipping

Forrige uke passerte premiepotten i VikingLotto en halv milliard kroner. Det har aldri skjedd før. Foto: Lars Hulleberg/Norsk Tipping

Artikkelen er over 3 år gammel

I dag kan den enorme VikingLotto-potten ryke!

DEL

[Nettavisen] Premiepotten har bygget seg opp til svimlende 502 millioner kroner siden sist lykketallet ble trukket i november i fjor.

Forrige uke leverte 827.000 nordmenn inn en kupong til trekningen. 

– Det er tydelig at mange drømmer om å vinne en halv milliard kroner! VikingLotto-feberen herjer i Norge om dagen, skriver trekningsredaktør Pernille Storholm Skaret i e-post til Nettavisen onsdag morgen.

Vil slå gammel rekord 

– Vi er spent på om vi slår den gamle deltakerrekorden fra uke 52 i 2011, som var første gang potten passerte 200 millioner kroner. Den uka spilte over 930 000 nordmenn VikingLotto, og omsetningen var på over 89 millioner kroner sier merkevareansvarlig for lotterispill i Norsk Tipping, Marit Elton.

På spørsmål om potten kan vokse til en milliard kroner, forteller Storholm Skaret at det er en liten mulighet for det. 

– Det er ikke noe tak for hvor høy summen kan bli, så det kan skje – selv om det er liten sannsynlighet for at lykketallspotten ikke går før potten er blitt  stor.

– Kan potten stå ut året?

– I teorien kan potten stå ut året, men aldri tidligere har potten vært så stor som den er nå – og aldri tidligere har det gått så lang tid fra en lykketallpott har gått til neste. Vi i Norsk Tipping biter negler hver onsdag, fordi vi er så spent på om potten går denne gangen, skriver trekningsredaktøren til Nettavisen.

– Plutselig kan det skje

Dersom en nordmann er alene om å ha seks rette, og lykketallet er blant de trukne tallene, kan han eller hun innkassere hele summen. Da er det kanskje ikke så rart at stadig flere ønsker å være med i trekningen.

–Hvor stor sannsynlighet er det for at vi nå kan få en vinner?

– Vi har aldri ventet så lenge på en vinner av lykketallspotten. Lykketallet er blitt trukket ut tidligere i år, men da har det ikke vært noen spillere med seks rette. Hvor stor sannsynligheten er for at potten går akkurat nå på onsdag, er jeg usikker på. Det jeg kan si er at i teorien vil lykketallet bli trukket i snitt hver åttende uke. Plutselig kan det skje, avrunder Storholm Skaret hos Norsk Tipping. 

Enn så lenge tilhører den norske premierekorden en mann fra Nord-Norge, som vant 216 millioner kroner 16. mai 2013. Nummer to på lista er en kvinne som vant over 127 millioner kroner i VikingLotto 22. oktober 2014.

15% sjanse

Seniorforsker Ragnar Bang Huseby og assisterende forskningssjef Anders Løland hos Norsk Regnesentral har på forespørsel fra Nettavisen regnet på vinnersannsynligheten. 

- Vi antar at omsetningen blir cirka 80 millioner kroner (16 millioner rekker) i denne omgangen. Da er sjansen for at lykketallspotten ryker i dag 15%, skriver Løland i e-post til Nettavisen. 

De melder videre om at sjansen for å vinne er: 

  • Sjansen for å vinne på en rekke er 1:12 271 512.
  • Sjansen for å vinne lykketallspotten på en rekke er 1/8 av dette, 1:98 172 096.

Det er altså en sjanse om at drømmen kan bli virkelighet...